Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) organize ettiği ve kentteki ekonomik hayatın canlanmasını sağlamak amacıyla 19 Ocak-28 Şubat tarihlerinde uygulanacak "Alışveriş Festivali" düzenlenen törenle başladı. Festival kapsamındaki ilk alışverişi Vali Mehmet Ufuk Erden yaptı.
UTSO, kış aylarında yavaşlayan kent ekonomisini canlandırmak amacıyla "Alışveriş Festivali" organize etti. Şubat sonuna kadar devam edecek festival, belediye meydanında bugün yapılan açılışla başladı. Festival açılışındaki palyaço ve ateş adam ile Bornova Belediye bandosunun mini konseri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Festival için düzenlenen açılışa; Vali Mehmet Ufuk Erden, Milletvekili Mehmet Altay, UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Alışveriş festivaline UTSO üyesi yaklaşık 300 işyerinin katıldığı bildirilirken festival sonunda yapılacak çekilişlerle 800 kişiye çeşitli hediyeler dağıtılacak. Bir vatandaşa da festival sonundaki çekilişle otomobil hediye edilecek. Etkinliğe katılacak iş yerlerinin ve UTSO çalışanlarının bu çekilişlere katılamayacağını ifade eden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kuvvet törendeki açılış konuşmasında," Festival süresince kampanyaya dahil olan üye işyerinden 30 TL ve üzeri alış verişlerde vatandaşlarımıza çekiliş fişi vereceğiz. Büyük ödül olarak bir vatandaşımıza çekilişle araba vereceğiz. Toplamda ise 800 adet hediye dağıtacağız. Çekiliş işlemlerini Milli Piyango İdaresi ile ortaklaşa yürüteceğiz. Amacımız kentteki ekonomik canlılığın artmasını sağlamaktır" dedi.
Bu tür etkinliklerin kent yaşamına bir canlılık getirdiğini ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında, "İlimizde ilk defa gerçekleştirilen bu etkinlik bir çok kentte şenlik adı altına uygulanıyor. Bu festival yada şenlikler kent ekonomisine ve sosyal hayata bir canlılık getiriyor. Etkinliğin ilimize fayda sağlayacağını umut ediyoruz. Türkiye şehirleri ile birlikte her alanda gelişen yıldızı parlayan bir ülke. Dünyadaki ekonomik sıkıntılara rağmen ülkemiz ve şehirlerimiz büyümeye güzelleşmeye devam ediyor. Hep birlikte ilimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaya devam etmeliyiz. Bu etkinlik ekonomik canlanmaya katkı sunacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından festivalin açılışı sembolik kurdele kesimi ile başladı. Ardından festival kapsamındaki ilk alış verişi Vali Mehmet Ufuk Erden yaparak çekiliş fişini de aldı. Fesival kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda Kolpa konseri de organize edildi.
(KY-İK)

19.01.2013 14:21:14 TSI

Editör: Wan Haber