Uşak İl Özel İdaresi ile İş Kadınları ve Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği'nce yürütülen Mikro Kredi Projesi kapsamında 605 kadına toplam 788 Bin 900 TL mikro kredi desteği verildi.
İş Kadınları ve Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği Mikro Kredi Uygulama Merkezini ziyaret eden Vali Mehmet Ufuk Erden, dernek yetkililerinde uygulanan projeler hakkında bilgi aldı.
Uşak'ta mikro kredi uygulamasının başarıya ulaşmasının memnuniyet verici olduğuna değinen Vali Erden, gelir getirici bir faaliyette bulunmanın yanında uygulamanın toplumda hoşgörü ve uzlaşmaya imkan verdiğini, birlik ve beraberliğin oluşmasına ve istihdamın arttırılmasına önemli katkı sağladığını kaydetti.
Uşak'ta 2010 yılında başlatılan ve kadın girişimcileri desteklemek amacıyla yürütülen mikro kredi uygulamasının başarıya ulaştığını ve iki yıl içinde 605 kadına 788 Bin 900 TL mikro kredi verildiğini belirten Vali Erden "Kadınlarımız kendilerine imkan tanındığında neler yapabileceklerini bu proje ile bir kez daha ortaya koymuştur. Mikro kredi desteği ile kadınlarımız hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de becerilerini geliştiriyor. Sadece güvene dayanan teminatsız ve kefilsiz, küçük sermaye şeklindeki Mikro Kredi Sistemi, grup dayanışmasına ve sosyal sorumluluk esasına dayanmaktadır. İlimizde bugüne kadar mikro kredi kullanan kadınlarımızın tamamı geri ödemeleri zamanında yapmaları, uygulamanın başarıya ulaştığının bir göstergesidir" dedi.
(KY-İK)

23.01.2013 16:39:44 TSI

Editör: Wan Haber