Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen karne töreninde Türkiye'nin yarınlara güvenle bakabilmesi için öğrencilerin iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi. İl genelinde toplam 60 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığı bildirilirken Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, konuşmasında velilere karnedeki kırık notlar konusunda uyardı. Düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, daire müdürleri öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karne töreni öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterileri ile sone erdi. Öğrenciler daha sonra şiir okuyup dans gösterileri yaptı.Törende öğrencilere karnelerini Vali Erden ve protokol üyeleri verdi.
Öğrencilerin karnelerindeki notlarının düzeltilebileceğini ve tatilde kitap okuyarak kendilerini geliştirmesini istediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, yaptığı konuşmasında bilginin bir güç olduğunu söyledi. Türkiye'nin son yıllarda eğitimde önemli mesafeler kat ettiğini ve eğitime ayrılan bütçenin her geçen yıl arttığını belirten Ömer Bulut, "Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle bilgiye hakim olan ve kullanan toplumlar güce sahip olur. Bilginin günlük eskidiği bir dünyada güçlü olabilmek için kendimizi sürekli yenilemek ve bilgiyi kullanmak zorundayız. Öğrencilerimizin karnelerindeki kırık notları düzeltebiliriz. Yarı yıl tatilinde öğrencilerimizin bol bol kitap okumasını istiyoruz. Çocuklarımız bizim gözbebeğimiz ve gül bahçelerimizdir. Dikensiz gül bahçesi olmayacağı için yavrularımızı hatalarıyla kabul etmek durumundayız. Onları karnelerindeki kırık notları nedeniyle üzmemeliyiz. Notları iyileştirmek için çocuklarımızla birlikte yarıl yıl tatilini çalışarak geçirmeliyiz" dedi.
Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, ise törendeki konuşmasında, eğitime verdikleri öneme değinerek, öğrencilerin kendilerine mutlaka bir hedef belirlemesini istediklerini söyledi. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu da kaydeden Vali Erden, "İlimiz son yıllarda eğitimde önemli başarılar elde etti. Ülkemizin yarınlarına emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirmeliyiz. Karneler aslında her şey demek değil. Karnelerdeki notlar aslında hepimizin davranışlarının bir değerlendirmesidir. Öğrencilerimizi kırık notları nedeniyle üzmemeliyiz. Öğrencilerimizin tatil boyunca bol bol kitap okumalı. Anne babalar da çocuklarına okuma alışkanlığı kazanmaları için destek olsun istiyoruz" dedi.
Törende öğrencilerin hazırladıkları gösteriler büyük ilgi çekerken Vali Mehmet Ufuk Erden, tören sonunda öğrencilere karnelerini dağıttı.
(KY-İK)

25.01.2013 16:00:13 TSI

Editör: Wan Haber