Uşak Vali Yardımcısı Nadi Kılınçlarslan, demokrasinin dünyadaki en iyi siyasi rejim olduğunu ifade ederek, "Düşünce özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Çünkü düşünce insan olmanın gereğidir" dedi.
"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir kutlama töreni düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nca hazırlanan etkinlikte insan hak ve özgürlüklerinin önemi tiyatro gösterisi, şiirler ve orotorya ile anlatıldı. Törende ayrıca İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, törende bir sunum yaparak insan sevgisinin önemine dikkat çekti. Sunumunda insan sevgisinin önemi üzerinde duran Yeşim Erden, öğretmen ve anne babalara öğrencilere hoşgörü ve sevgi ile yaklaşmalarını tavsiye etti. Törene; Vali Vekili Nadi Kılınçarslan, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Nadi Kılınçarslan, demokrasi rejiminin tarihsel gelişmesini anlattı. Valilik bünyesindeki İnsan Hakları Kurulu'nun yapısı ve işleyişi hakkında da bilgi veren Kılınçarslan, "Demokrasi dünya üzerindeki en iyi siyasi rejimdir. Demokrasinin en önemli unsurları düşünce özgürlüğü, çoğulculuk ve katılımcılıktır. Demokrasi aslında sınırsız bir özgürlük değil, kurallar rejimidir.Demokrasi tepeden inme devrimlerle gelmez. Çoğulcu katılım, hakça paylaşım ve düşünce özgürlüğü gibi olguların yaşanmasıyla gelir. Ülkemizde demokratikleşme adına son yıllarda önemli adımlar atılmıştır. Demokratikleşme adına atılan adımları ve elde edilen kazanımları hep birlikte devam ettirmeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle düzenlenen şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden verdi.
(KY-İK)

10.12.2012 14:54:07 TSI

Editör: Wan Haber