Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen ve 36 yarışmacının katıldığı Kuran'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Uşaklı Hafız Yaşar Cuhadar dünya birincisi oldu.
2012 yılı dünya Kuran'ı Kerim'i güzel okuma yarışması önceki gün Fas'ın Kazablanka kentindeki dünyanın en büyük 3. camisi olan Hasan Camii'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 20 ülkeden 36 yarışmacı katıldı. Türkiye'yi de İstanbul Kadıköy Osmanağa Camii İmam Hatibi Hafız Yaşar Cuhadar Temsil etti. Uşaklı olan Hafız Cuhadar uzun yıllar Uşak merkez Yücetepe Camii'nde görev yapmıştı. Yarışmada Yaşar Cuhadar'ın dünya birincisi olması Uşaklı hemşerilerini sevindirdi. Hafız Cuhadar'ın başarısını duyan Uşaklılar sosyal medya aracılığıyla kendisini kutladı. Halen Kazablanka'da bulunan yaşar Cuhadar, ödülünü Mevlit Kandili'nde Fas Kralı 6. Muhammed'den alacak. Yarışmada ikinciliği ve üçüncülüğü ise Fas'lı yarışmacılar elde etti.
Dünya birinci olan Uşaklı Hafız Yaşar Cuhadar, büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Uşaklı hemşerilerinin sosyal medya aracılığıyla kendisini tebrik ettiğini de belirten Cuhadar, "Benim için büyük bir gurur vesilesi. Yarışmada 20 ülkeden katılan 36 yarışmacı ile yarıştım. Kuran'ı Kerim'i çok güzel okuyan rakiplerim vardı. Allah'ın izniyle birinciliği ben elde ettim. Yarışmadan sonra ülkem ve şahsım adına büyük sevinç yaşadım. Yarışmayı takip eden Uşaklı hemşerilerimiz de sosyal medya aracılığıyla bana ulaşıp tebriklerini ilettiler. Ülkemi bu yarışmada en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum" dedi.
(KY-İK)

21.01.2013 09:38:23 TSI

Editör: Wan Haber