Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, sanayicilerin uluslar arası rekabette güçlü olabilmeleri için teknolojik yenilikler ile dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin ortaya koyduğu 2023 hedefine ulaşacağına inandıklarını da belirten Vali Erden, "Ekonomide doğru adımlar atarak ihracatımızı ve gücümüzü arttırabiliriz" dedi.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetimi Dülgeroğlu Otel'de ekonomist Turhan Bozkurt'un konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi. Konferansta bir sunum yapan Bozkurt, dünyadaki ekonomik gelişmeler ile Türkiye ekonomisinin 2013 yılındaki beklentilerini değerlendirdi. Konferansa Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Garnizon Komutan Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, işadamları ve davetliler katıldı. Gecede bir açılış konuşması yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, Türkiye ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini belirterek Ar-Ge çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Türkiye ekonomisinin dünyadaki krizlere rağmen büyümeye devam ettiğini ve alınan önlemlerin bunda etkili olduğunu belirten Vali Erden, "Ekonomimiz; AB ve dünyadaki finansal sorunlara rağmen 2012 yılında da büyümeye devam etti. Genç ve dinamik nüfusu, istihdam ve üretimdeki artış ile ihracatımızın gelişmesi ekonomimizi ayakta tutan en önemli faktörler oldu. Hükümetimizin aldığı önlemler ve sanayicilerimizin gayretleri de global krizi daha güçlü atlatmamıza yardımcı oluyor. Dünyada krizler yaşanırken ülkemiz 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi koydu. Ülkemiz bu hedefe ulaşabilecek potansiyele ve birikime sahip. Bu hedefe ulaşmak için hepimizin yapması gereken işler var. İşadamlarımız ve girişimcilerimiz sürdürülebilir bir rekabet için dünyayı iyi okumalı. Ekonomideki ve teknolojideki gelişmeleri çok yakından takip etmek durumundayız. Ülkemizin ortaya koyduğu hedeflere ulaşabilmesi için bu çok önemli bir konu. Geleceği iyi okuyabilen, Ar-Ge'ye önem veren, doğru adımlar atan ülkeler ve sanayiciler gelecekte daha güçlü olacak. 2013 yılında ülke ve ilimiz ekonomisinin büyümeye devam etmesini temenni ediyorum. İlimiz ekonomisinin gelişmesi, üretim ve istihdamın artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından ekonomist Turhan Bozkurt bir sunum yaparak ekonomideki riskler, alınması gereken tedbirler, 2013 yılı beklentileri değerlendirdi.
(KY-İK)

26.01.2013 11:46:43 TSI

Editör: Wan Haber