Uşak Valiliği, kentte Afganistan, İran ve Irak uyruklu 758 sığınmacı bulunduğunu bildirdi.
Uşak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, yaklaşık 5 ay önce kente gelen 758 sığınmacının durumu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, sığınmacıların durumları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesinin uygun görüldüğü ifade edilerek, sığınmacıların üçüncü bir ülkeye gidene kadar geçici olarak kentte ikamet edecekleri belirtildi. Açıklamada, "İlimize gelerek ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin durumlarıyla ilgili olarak Valiliğimizce kamuoyunun bilgilendirilmesi uygun görülmüştür. Taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar doğrultusunda ilimizde Afganistan, Irak ve İran uyruklu olarak toplam 758 sığınmacı ikamet etmektedir. Bugün itibariyle sığınmacılar içinde Suriye uyruklu kişiler bulunmamaktadır. 758 sığınma başvuru sahibinden 493 kişi kendi imkanları ile çeşitli mahallelerde ev kiralamak sureti ile kalmakta, diğer bir kısmının da toplu olarak kaldığı bilinmektedir. Toplu yaşayan bu kişilerin üçte biri 0-18 yaş arasında bulunmaktadır" denildi.
İkamet teskeresi alan sığınmacıların başvuru taleplerinin resmi incelemesinin tamamlandığı da bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Sığınmacılar üçüncü bir ülkeye yerleştirilene kadar ilimizde geçici olarak ikamet edecekleri ifade edilmektedir. Bu kişilerden okul çağındaki çocukların okula devamı sağlanmıştır. Söz konusu sığınma başvuru sahibi kişilere kamu kaynaklarından hiçbir şekilde düzenli ve sürekli nakit yardımı yapılmamaktadır. Temel ihtiyaç maddesi talep edenlerin ihtiyaçları ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ve Uşaklı hayırseverler tarafından karşılanmaktadır."
(KY-CC-Y)

03.01.2013 12:54:20 TSI

Editör: Wan Haber