TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarındaki Uşak standı yoğun ilgi gördü.
Fuar açılışına Uşak'ı temsilen Vali Mehmet Ufuk Erden'in yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Dünyanın 5. en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Uşak standı, büyük ilgi görüyor. Standı İstanbul, Manisa, Siirt, Kırşehir, Burdur, Kars, Düzce Valilerinin yanı sıra birçok yerli ve yabancı katılımcı ziyaret etti. Hazırlanan stantta Uşak'ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra tekstil, battaniye, halı, kilim, deri ve seramik ürünleri gibi sanayi mamulleri ile tarhana, helva ve haşhaş tatlısı gibi yemek kültürü tanıtılırken katılımcılara Uşak tarhanası ve haşhaş tatlısı ile helva ikram edildi.
Fuarda Uşak'ın kültürel ve tabi güzelliklerini, ekonomik üretimini tanıtmayı hedeflediklerini belirten Vali Mehmet Ufuk Erden "Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan ve yaklaşık 70 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde katılımcının yer aldığı 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT 2012) Uşak Valiliği öncülüğünde hazırlanan standımız katılımcılar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Amacımız bu tür fuarlara katılarak Uşak'ı gündemde tutup, ilimizin sahip olduğu zenginlikleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmaktır. Standımızda ilimizin doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra sanayisini de tanıtarak, şehrimizin ekonomik açıdan da gelişmesine katkı sağlamayı hedefledik. Standımızı ziyaret ederek ilgi gösteren yerli ve yabancı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
(KY-İK)

26.01.2013 11:56:17 TSI

Editör: Wan Haber