Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, inşası devam eden Merkez Kütüphanesi'ni 2013 yılında hizmete açacaklarını söyledi. Mimari ve teknik özellikleri açıdan Türkiye'deki en iyi bir kaç kütüphaneden birine sahip olacaklarını da belirten Rektör çelik, "Kütüphane halkın kullanımına da açık olacak" dedi.
Zengin içerikli bir kütüphaneye sahip olmayı planladıklarını belirten Rektör Çelik, kütüphane sayesinde veri tabanı ve elektronik yayın sayısını artırmak istediklerini ifade etti. Uşak Üniversitesi'nin 35 bin adet basılı kitaba sahip olduğunu ve yıl sonunda 50 bin basılı kitap sayısına ulaşmayı hedeflediklerini de belirten Rektör Çelik, "Uşak Üniversitesi Kütüphanesi 41 adet veri tabanıyla toplam 2 milyon 430 bin e-kitaba sahip" dedi.
Merkez kütüphanesinin zemin artı 4 kat olarak inşa edileceğini de söyleyen Sait Çelik, "Oturma kapasitesi yaklaşık 800 kişi olarak planlandı. Zemin katta 120, birinci katta 144, ikinci katta 33 kişilik olmak üzere toplam üç adet okuma salonu var. Kütüphanemizde 18 adet kişisel çalışma odaları, 11 adet sekiz-on kişilik grup odaları ve engelli çalışma odası yer alıyor. Seminer ve eğitim odası olarak kullanılacak dört adet çok amaçlı oda ve üç adet de toplantı odası olacak. Ayrıca üçüncü katta sosyal alan olarak planlanan kafeteryamız öğrencilerimize ve personelimize hizmet verecek. Diğer katlarda dinlenme bölümleri ve oturma grupları da var" dedi.
Merkez Kütüphanesi'nin Uşak halkına da açık olacağına kaydeden Rektör Çelik," Halka açık bir kütüphanenin çekim merkezi olacağını düşünüyoruz. Üniversitemiz 35 bin adet basılı kitaba sahip. Yıl sonunda yaklaşık 50 bin basılı kitap sayısına ulaşacağız. Uşak Üniversitesi Kütüphanesi 41 adet veri tabanıyla toplam 2 milyon 430 bin e-kitaba sahip. Bunun 8 bini Türkçe e-kitap. Tam metin e-dergi sayımız 47 bin 140 adet, indekslenen dergi sayısı ise 9 milyon 865 bin. Uluslararası tam metin tez sayımız 2 milyon 900 bin, uluslararası bildiri sayımız da 882 bin 700 adet. Her geçen gün bu sayılar artacak. Öğrencilerimiz ve personelimiz istedikleri her türlü yayına kütüphanemizden ulaşabilecek. Merkez kütüphanemizde katalog tarama, internette araştırma ve boş zamanları değerlendirme amaçlı toplam 130 adet bilgisayar, grup çalışma ve seminer odaları için 13 adet data show ve üç adet multi medya özellikli LCD televizyon bulunacak" dedi.
(KY-İK)

01.12.2012 11:28:21 TSI

Editör: Wan Haber