Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi açılması için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yaptıkları müracaatın kabul edildiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, dünyanın en eski uğraş alanları olan mimarlık ve tasarım dallarında eğitim vermek üzere amacıyla üniversitede Mimarlık ve Tasarım Fakültesi açacaklarını söyledi. Açılacak fakültenin şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da fayda sağlayacağını Belirten Rektör Çelik, "Fakülteyi en kısa sürede açıp öğrenci almayı hedefliyoruz" dedi. YÖK'e yaptıkları müracaatın onaylandığını teknik ve akademik alt yapı için çalışmara başldıklarını da kaydeden Çelik, "Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü yer alıyor" dedi.
Türkiye'nin son dönemde kentsel dönüşüme önem vermeye başladığını ciddi bir adımlar atıldığını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik," Özellikle son yıllarda ülkemizde gerçekleşen kentsel dönüşüm mimarlık mesleğinin önemini artırmıştır. Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için uygulanan kentsel dönüşüm projelerinde görev yapacak mimarlar ülkemizin geleceği için önemlidir. Uşak Üniversitesi olarak insan ve topluma önem ve öncelik veren, mesleki sorumluluğu olan mimarlar ile şehir ve bölge planlamacıları yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Rektör Çelik, tüketicilerin kullanışlı, estetik ve çevreyi önemseyen ürünlere yöneldiğine dikkat çekerek Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde yer alan Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü'nün bu isteklere yönelik yeni ve güncel ürünler tasarlayacak öğrenciler yetiştireceğini de belirtti.
(KY-İK)

18.02.2013 13:32:46 TSI

Editör: Wan Haber