Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite bünyesinde 8 yeni bölüm açmak için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) yaptıkları müracaatların kabul edildiğini bildirdi.
Uşak Üniversitesi'nin nitelik ve nicelik olarak büyümeye devam ettiğini ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait çelik, yeni açılan bölümlerle birlikte gelecek yıl öğrenci sayısında ciddi bir artış olacağını söyledi. Uşak Üniversitesi olarak kentin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmaya gayret ettiklerini ve kentle bütünleşen öğrenci odaklı bir üniversite hedeflediklerini de belirten Rektör Çelik, "Üniversitemiz şuanda 9 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksek okulu, 2 enstitü, 11 uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölüm başkanlığı ile hizmet veriyor. İhtiyaç doğrultusunda yeni bölümler ve fakülte açmaya devam edeceğiz" dedi.
YÖK'ün ocak ayındaki toplantılarında Uşak Üniversitesi'nde açılması kararlaştırılan, "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bünyesinde Sağlık Kurumu İşletmeciliği, Sivaslı Meslek Yüksek Okulu Bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği, Yabancı Diller Yüksek Okulu Bünyesinde Temel İngilizce ve Modern Diller Bölümü ile Adalet Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Adalet ve Sosyal Güvenlik bölümlerin" üniversitenin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Çelik bu bölümlere gelecek yıl öğrenci almaya başlayacaklarını anlattı.
Uşak Üniversitesi'nin küreselleşen dünyada bulunduğu kentin ihtiyaçlarını karşılayan bilimi üreten ve ürettiği bilimi yayan öğrenci odaklı bir kurum olacağını belirten Rektör çelik, "Küreselleşen dünyada nitelikli, donanımlı, alanlarında uzman bireyler yetiştirmek istiyoruz. Uşak Üniversitesi nitelik ve nicelik olarak hızlı bir şekilde büyümektedir. Uşak Üniversitesi kurulduğu günden beri sürekli gelişmiş ve kendini yenilemiştir. Tercih edilen bir üniversite olma isteğimiz bütün çalışmalarımıza yansımaktadır. Genç ve dinamik yapısıyla bugün ve gelecekteki olası gelişmeleri öngören, değişikliklere hızla ayak uyduran ve öncülük eden bir üniversite olmak istiyoruz" dedi.
(KY-İK)

04.02.2013 11:11:53 TSI

Editör: Wan Haber