Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü 2012-2013 öğretim yılı bahar yarıyılında lisansüstü 40 öğrenci alacaklarını bildirdi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, enstitülerde lisansüstü programlara her geçen gün yenilerini eklediklerini belirterek 2012-2013 öğretim yılı bahar yarıyılı için öğrenci alınacağını açıkladı. Sosyal Bilimler Enstitüsü'ndeki programlara; İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programının eklendiğini ve 2012-2013 öğretim yılı bahar yarıyılında bu programa 40 öğrenci alınacağını ifade eden Rektör Çelik " YÖK'ün Lisansüstü eğitim kriterlerini dikkate alarak yeni programlar açıyoruz. 2012-2013 bahar yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitümüzde İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programını açtık. Toplam 40 öğrenci alacağız. Ayrıca Maliye, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve İşletme (Tezli) yüksek lisans programına ve Sosyal Bilgiler Eğitimi doktora programına da öğrenci alımı yapılacak" dedi.
Uşak Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüleri olarak ortak İktisat, İşletme, Maliye ve Kamu Yönetimi doktora programları açtıklarını sözlerine ekleyen Rektör Çelik, bölge üniversiteleri olarak işbirliği içinde olduklarını da belirtti.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde de Tekstil Mühendisliği ve Kimya Ana Bilim Dallarına yüksek lisans ve doktora öğrencisi alımı yapılacağını söyleyerek; " Fen Bilimleri Enstitümüzde hali hazırda Tekstil Mühendisliği ve Makine Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programları ve Matematik yüksek lisans programı var. Bahar yarıyılında ise Kimya yüksek lisans ve doktora programına ve Tekstil Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programına öğrenci alacağız. Lisans mezunlarının bilgilerini artırmak ve seçtikleri alanda uzmanlaşmalarını sağlamak için enstitülerimizde yeni programlar açıyoruz. Problem çözebilen, girişimci özellikler taşıyan, uluslar arası alanda yarışabilecek nitelikli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz" dedi.
(KY-İK)

09.01.2013 13:00:16 TSI

Editör: Wan Haber