Uşak Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi ile MİRAS arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı.
İmza törenine Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, ve Medeni Irsin Öyrenilmesine Kömek Ictimai Birliyi MİRAS Başkanı Dr. Fariz Khalilli ve Uşak Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Ay katıldı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, imzalanan protokol ile karşılıklı bilimsel, kültürel ve eğitimsel işbirliğini artırmak istediklerini belirtti. Türk Dünyasına yönelik projeler üreteceklerini de ifade eden Rektör Çelik, "Uşak Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile MİRAS arasında karşılıklı akademik çalışmalar yapılacak. Türk Dünyasına ve kültürüne yönelik her türlü konferans, panel, sergi ve benzeri etkinliklerin yapılmasında MİRAS ile ortak hareket edeceğiz. Öğrencilerimiz için kurs, seminer ve kültürel etkinlikler ile eğitimlerini pekiştirmeleri için karşılıklı ülkelerde staj yapmalarını ve eğitim almalarını sağlayacağız" dedi.
Dr. Fariz Khalilli ise imzalanan protokolün iki kurum için faydalı olacağını ifade ederek Uşak Üniversitesi'ne her türlü desteği vereceklerini belirtti.
(KY-İK)

15.02.2013 14:21:11 TSI

Editör: Wan Haber