Uşak Belediyesi yeni Devlet Hastanesi'ne vatandaşların daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla hastane etrafında asfaltlama ve düzenleme yaptı Şehir içi toplu taşımada yeni sisteme geçeceklerini belirten Başkan Ali Erdoğan, "Bazı otobüsler engellilerin kullanabileceği özellikte olacak. Üniversite öğrencilerinin kampüse ulaşım sorunu sona erecek" dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Ankara yolu üzerindeki yeni hastane binası önünde düzenlediği basın toplantısıyla toplu taşımada hayata geçirecekleri yeni sistem ve vatandaşların hastaneye ulaşımı için yaptıkları çalışmaları anlattı. Kısa süre içerisinde şehir içi ulaşımda yeni sisteme geçeceklerini ve kent kart uygulaması ile sistemin daha kolay hela geleceği belirten Ali Erdoğan, "Minibüsleri kaldıracağız. Halk otobüsleri kartlı sistem ile çalışacak ve güzergahlar yeniden tespit edilecek. Artık toplu ulaşım araçlarını kent merkezindeki sokak aralarına girmeyecek" dedi.
Uşak'ın hızlı bir büyüme trendi yakaladığını ve şehir merkezindeki bir çok birimin ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ifade eden Ali Erdoğan, "Şehirdeki sıkışıklığın sona ermesi ve kentin büyümesini sağlamak için bazı kurumların Ankara yolu üzerine taşınmasını doğru buluyoruz. Bu bölgedeki belediye hizmetlerini de yapılan hizmet binaları ile entegre bir şekilde yürütüyoruz" dedi.
Yeni Devlet Hastanesi'nin Uşak'a yakışır bir nitelikte ve halkın ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu da ifade eden Erdoğan, " Belediye olarak ilimizin büyük projelerinin bir an önce hayata geçmesini önemsiyoruz. İlimizde son derece modern bölge hastanesi niteliğinde bir binaya kavuştu. Bizde bölgede yol ve parke ve sinyalizasyon hizmetlerini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak için düzenleme yaptık. Yakında bitecek olan adliye sarayı için de çalışmalarımız kısa sürede sona erecek" dedi.
Yeni hastane ve adliye sarayının yanı sıra emniyetin yeni hizmet binasının da bu bölgede inşa edileceğini de hatırlatan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Hastanenin bir an önce faaliyete geçmesi için yol ve parke çalışmalarımızı tamamladık. Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için şehrin her noktasından kalkan minibüsleri hastane önünden dolaştıracağız. Ancak asıl amacımız yeni toplu ulaşım sistemini hayata geçirmek. Yeni sistemi bu yaz uygulamaya koyacağız. Hem vatandaşlarımız hem de Uşak Üniversitesi öğrencilerinin toplu ulaşım sorunu bitecek. Üniversite hattında çalışacak halk otobüsleri 150 kişilik kapasiteye sahip olacak. Bu sayede öğrencilerimiz duraklarda uzun süre beklemek zorunda kalmayacağı gibi yolculuklarını da rahat bir şekilde yapabilecekler. Üniversitemizin de bu yönde talepleri vardı. Yeni toplu ulaşım sisteminde ayrıca bazı araçlar ile tüm duraklar engelli vatandaşlarımızın kullanabilmesine imkan sağlayacak şekilde projelendirilecek. Engelli taşıma özelliği olan araçlara engelli vatandaşlarımız çok rahat binebilecekler. Şuanda bir adet engelli taşıyabilen halk otobüsü aldık. Bu konudaki alt yapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde bitireceğiz" dedi.
(KY-İK)

06.02.2013 12:04:46 TSI

Editör: Wan Haber