Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, il genelinde 11 sağlık istasyonundaki 30 ambulansla 112 Acil Servis hizmeti sunduklarını söyledi. 30 ambulansın Aylık ortalama bin 592 hasta taşıdığını da belirten Ünal, "Bakanlığımız 2013 yılında iki hibe ambulans kazandırdığımız için ilimize 5 adet ambulans vermeyi kararlaştırdı" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında uygulamaya konulan hibe ambulans projesi olan "Adınız Ambulansta Yaşasın" kapsamında TÜPRAG Metal Madencilik ve Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB), Sağlık Müdürlüğü'ne birer adet ambulans hibe etti. Hibe edilen iki adet ambulans düzenlenen törenle 112 ekiplerine teslim edildi. Ambulansların teslim törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı TÜPRAG Metal Madencilik Şirketi Temsilcileri, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakan Ayanoğlu ve 112 çalışanları katıldı. Törende Vali Mehmet Ufuk Erden, ambulansları hibe eden kuruluşlara plaket takdim etti. Hibe edilen iki ambulansın 112 Acil Servis Hizmetleri'nin kalitesini arttıracağını ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, ambulansların ilk sürüşü kendisi gerçekleştirdi. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında yapılan hizmetlerin önemine de değinene Vali Erden, "İlimizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz. TOKİ aracılığıyla ilimize modern bir hastane binası inşa edildi. Kosa süre içerisinde hizmete girecek hastane binamız sağlık hizmetlerinin sunumunu da kolaylaştıracak. 112 Acil Servis Hizmetleri de büyük önem taşıyor. Acil servis hizmetlerinin kalitesini ve hızını arttırmak için de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, 112 Acil Servis hizmetlerinin önemine değinerek 11 istasyonda görev yapan ambulans ve personelin, 7 gün 24 saat görev başında olduğunu ifade etti. İl genelinde 11 istasyondaki 30 ambulansla 112 Acil Servis hizmeti sunduklarını da anlatan Dr. Alper Cem Ünal, "Acil sağlık hizmetleri halkımız için büyük önem taşıyor. Ambulanslarımız ve personelimiz vakaya giderken zamanla yarışıyor. Aylık ortalama bin 592 vakaya gidiyoruz. 2012 yılında Özel İdare iki adet ambulans hibe etmişti. Bakanlığımız da iki adet paletli ambulansı ilimize tahsis etmişti. Bu yılın ilk ayında da iki hibe ambulansı filomuza kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu nedenle bakanlığımız 2013 yılında ilimize 5 adet ambulans tahsis edecek. "Adınız Ambulansta Yaşasın" sloganı ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda bize ambulans hibe eden TÜPRAG Metal Madencilik ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından hibe ambulansların anahtarları Vali Mehmet Ufuk Erden tarafından görevlilere teslim edildi.
(KY-İK)

23.01.2013 11:38:11 TSI

Editör: Wan Haber