Uşak, bölgesel kalkınmayı hedefleyen Zafer kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) 12 Kasım 2012 tarihinde başlattığı ve 17.3 milyon TL kaynak ayırdığı 'Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarına' 37 proje sundu.
Merkezi Kütahya'da bulunan Zafer kalkınma Ajansı, 12 Kasım 2012 tarihinde başlattığı ve 17.3 milyon TL kaynak ayırdığı 'Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarına' Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden toplam 262 proje başvurusu yapıldığını duyurdu. Başarılı bulunan projelere Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 25 bin TL ile 200 bin TL, Sosyal Altyapı Mali Destek Pogramı kapsamında da 100 bin TL ile 500 bin TL hibe destek sağlanacağı açıklandı. ZEKA, iki program için 17.3 milyon TL kaynak ayırdığını da bildirirken Uşak'tan 37 projenin kendilerine sunulduğunu duyurdu. Ayrıca aynı programlar için ZEKA'ya Afyonkarahisar'ın 94, Kütahya'ın 58 ve Manisa'nın 73 proje sunduğu ifade edildi.
ZEKA'ya teslim edilen projelerin öncelikle ön inceleme aşamasından geçeceği de bildirilen açılamada şu bilgilere yer verildi; "Ön incelemede yalnızca evrakların tamlığı ve uygunluğu gibi şekilsel şartlar denetlenecek. Ön incelemeyi geçen projeler ilgili mevzuat gereği ülke genelinden seçilen bağımsız değerlendiriciler tarafından incelenecek. Bağımsız değerlendiricilerin projeleri okumaları, değerlendirmeleri ve puanlamaları sonucunda başarı listesi ortaya çıkacak. Başarı listesinin değerlendirme komitesi tarafından incelenmesi ve yönetim kurulu onayını müteakiben, destek almaya hak kazanan projeler asil ve yedek liste şeklinde kamuoyuna ilan edilecek. Değerlendirme sürecinin tamamlanması ve başarılı projelerinin ilan edilmesinin yaklaşık 2 ay sürmesi öngörülüyor"
(KY-İK)

29.01.2013 13:20:58 TSI

Editör: Wan Haber