İstanbul TÜYAP'da gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT fuarında tarih boyunca dünyanın en önemli saraylarını süsleyen Uşak halıları yoğun ilgi gördü.
Hafta sonu sona eren fuarda tarihi Uşak halılarının tanıtımı için Dokur Evi'ndeki kursiyerlerin dokuduğu halılar büyük ilgi gördü. Tarih boyunca dünyanın en önemli saraylarını süsleyen Uşak halılarını yeniden eski ününe kavuşturmak isteyen belediye EMITT fuarında kursiyerlerin dokuduğu halıları ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuar boyunca ilgi gören Uşak halıları ünlü ziyaretçilerinde dikkatini çekti. Fuarın kendileri için çok verimli geçtiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bu tür organizasyonlarda stant açmaya devam edeceklerini söyledi. Fuarların kentin tanıtımına katkı sağladığını da vurgulayan Erdoğan, belediyeye ait Dokur Evi'nde dokunan tarihi Uşak halılarının fuarda büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
Uşak halılarını tanıtıp eski ününe kavuşturmak için yürüttükleri çalışmaları da değinen Başkan Erdoğan, " Uşak halılarını tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor. Halılarımızın yeniden sarayları süslemesi için verdiğimiz mücadelede fuarlarda önemli bir yer tutuyor. Tanıtım atağımızda güzel haberler almaya başladık. Tanıtımlar sayesinde halılarımıza olan talep arttı. Kentimiz yüzyıllarca marka ürünler çıkarmasına rağmen son yüz yılda bazı marka ürünleri unutulmaya yüz tutmuştu. Bu ürünlerin başında ise Uşak halısı geliyor. Son yıllarda Uşak halısının yeniden canlanması adına önemli işlere imza attık. Özellikle restore ettiğimiz Dokur Evi'nde halımızın eski günlerine dönmesi için önemli çalışmalar yapılıyor. EMITT Fuarı da bu bağlamda önemli bir organizasyondu" dedi.
(KY-İK)

28.01.2013 17:37:03 TSI

Editör: Wan Haber