Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak üzüntülerini dile getirdi.
Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, Birand'ın çok sayıda gazeteci yetiştirdiğini ömrü boyunca meslek aşkını hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, "Usta Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatı Türk basını için büyük bir kayıp" dedi.
Başkan Yavuz'un mesajı şöyle;" Türk medyası duayenlerinden birisini kaybetti. Yaşamı boyunca gündem oluşturan, medyanın doruk noktalarına ulaşmış ve başarılarıyla orada kalabilmiş, gazeteciliğin gelişmesine katkıda bulunmuş sıra dışı bir gazeteci, bir yıldızdı.
Şimdi o yıldız Türk medyasından kaydı. Sadece gazeteci değildi, iyi bir eğitmendi. Bilgi birikimlerini, deneyimlerini yeni gazetecilerle paylaşarak okulundan çok sayıda mezun vermiş, etrafını aydınlatan bir ışıktı. Şimdi o ışık söndü. Kendisi hakkında, sadece gazetecilerin değil hemen herkesin aynı dili konuşmakta birleştiği bir insandı. Ameliyata giderken bile tatlı dili ve gülümsemesiyle 'dualarınızı esirgemeyin' demişti. Dualarımız onunla, Allah'tan rahmet diliyorum."
(KY-İK)

19.01.2013 11:56:38 TSI

Editör: Wan Haber