Uşak Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Halit Ziya İlköğretim Okulu'na satranç takımı kurdu.
Satranç takımının teslimine Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kozak, Halit Ziya İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Okullara destek vermeyi öncelikler arasına koyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, gelen talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Eğitime verilen desteğin önemine de vurgu yapan Erdoğan, "Çocuklarımızın eğitim kalitesinin artması bizim için önemli öncelikler arasında yer alıyor. Her ne kadar belediyecilik anlayışında bu tür bir çalışma söz konusu olmasa bile biz gelen talepleri elimizden geldiğinde geri çevirmemeye gayret ediyoruz" dedi.
Uşak'ın eğitim kalitesini daha üst seviyelere çıkması için bu tür desteklerin gerekli olduğunun altını çizen Erdoğan, böyle bir çalışma içinde olmaktan onur duyduklarını anlattı. Bundan sonrada desteklere devam edileceğini vurgulayan Erdoğan, " Eğitim ile ilgili desteklerin devamlılığı olacak. Her yıl yaptığımız bu düzenli çalışmayı bu yıl da sürdüreceğiz. Kentimizin eğitiminde bu tür desteklerin ne kadar önemli olacağını biliyoruz" diye konuştu.
Uşak'taki okulların her yönü ile gelişmesi gerektiğine inandıklarını anlatan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " İlimizde eğitim ve öğretimin en iyi noktalara gelmesi gerektiğini biliyoruz. Son yıllarda Uşak'ta eğitimin kalitesinin artması ve iyi yerlere gelmesi alınan sınav başarılardan apaçık bellidir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimiz olağan üstü çaba vermektedirler. Bizde bu çorbada bir tuzumuz bulunsun isteyen bir kurumuz. Bu nedenle ilimizdeki okullarımıza elimizden geldiği kadar destek vermeye devam ediyoruz. Bu destekler kimi zaman okulun fiziki gelişimine yönelik olurken, kimi zamanda öğrencilerin başarılarının artacağı fiziki ortamı destekleyecek nitelikte olmaktadır.
Verdiğimiz destek ile bizde eğitimin bir yerlere gelmesinde elimizden geleni vermeye devam edeceğiz. Okullarımızdan gelen talepleri de değerlendireceğiz. Bu yılda bu tür desteklerimiz ile eğitim kalitesinin artmasına katkı vermeyi düşünüyoruz" dedi.
(KY-İK)

23.01.2013 16:57:39 TSI

Editör: Wan Haber