Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kayaağıl köyü yakınlarında başlattıkları termal kuyu ve tesis çalışmalarının 2013 yılında da devam edeceğini söyledi. Geçen yıl temelini attıkları termal tesisin ilk bölümünü Temmuz ayında halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini de belirten Erdoğan, "Termal Uşak'ın geleceği olacak" dedi.
Uşak Belediyesi yaklaşık iki yıldır Kayaağıl köyü yakınlarında sürdürdüğü sıcak su kuyusu açma ve termal tesis çalışmalarını bu yılda ara vermeden devam ettirecek. Bölgede termal su arama ruhsatının 30 yıl Uşak Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, "Kaynaklarımızı doğru kullanmayı başarabilirsek Uşak birkaç yıl sonra termalde Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelecek" dedi. Kayaağıl bölgesinde bugüne kadar açtıkları üç kuyudan 53 derece sıcak suya ulaştıklarını ve 70 derece sıcak su elde etmek için kuyu açma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "İlk hedefimiz 70 derece sıcak suya ulaşıp enerji üretmek. Bunu başarabilirsek uzun vadede 110 derece sıcaklığa ulaşıp kent ısıtmasında bu suyu kullanmayı amaçlıyoruz" dedi.
Kayaağıl bölgesindeki termal suyun analizlerini ilgili kurumlara yaptırdıklarını ve suyun 19 ayrı hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini öğrendiklerini ifade eden Ali Erdoğan, "Uşak termal kent olma yolunda çok önemli adımlar attı. Birilerinin hayal olarak baktığı proje kapsamında açtığımız kuyulardan elde ettiğimiz suyun kalitesini ve faydalarını görünce termalde gelişeceğimiz konusundaki inancımız arttı. Bölgedeki termal su 19 hastalığa iyi gelmekle birlikte mineral bakımından da en kaliteli suların arasında yer alıyor. Maalesef ülkemiz termal kaynaklar bakımından Avrupa'da ikinci dünyada altıncı sırada olmasına rağmen bu potansiyelin sadece yüzde 3 gibi bir oranı kullanabiliyor. Kayaağıl'daki tesisleri hizmete açtığımızda Afyonkarahisar gibi termalde marka olan iller ile rekabet edecek bir konuma geleceğiz. İlerde ilimizde sağlık turizmi açısından gerek ülke içinde gerekse ülke dışından sürekli ziyaret alacak. Yeni çevre yolunun bulunduğu güzergahta yapacağımız tesisler en büyük referansımız olacak. Bizim sağladığımız referans ile yatırımcılar için önemli merkezlerden birisi olacağız. Yakın zamanda daha derinlerde ulaşmayı hedeflediğimiz suyumuz ile şehrimizde alternatif enerji kaynağı ve kent ısıtmasını hedefliyoruz. Hedeflerimizde ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
(KY-İK)

02.02.2013 13:22:55 TSI

Editör: Wan Haber