Ödemiş Belediyesi tarafından engelli vatandaşların sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla 2011 yılı Nisan ayında hizmete açılan Engelsiz Kahve, birçok ilçeden sonra Uşak Belediyesi'ne de örnek oluyor.
Uşak Belediyesi, zihinsel engelli ve otistik çocukların rehabilitasyonu için uzmanlar eşliğinde eğitim vermek üzere açtığı Atlı Rehabilitasyon Merkezi'nin yetkilileri, Engelsiz Kahve'yi yerinde görmek ve hizmet şekli hakkında bilgiler almak üzere Ödemiş'e geldi.
İlk olarak Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'i ziyaret eden Atlı Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Süleyman Demirkaya, İç Denetçi Kazım Dikmentepe ve antrenör Alper Tuzcu, Engelsiz Kahve'de incelemede bulundu. Heyet daha sonra Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ile Deneme ve Bilim Merkezi'ni de gezdi.
Uşak Belediyesi'ne ait Atlı Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde engellilere yönelik oluşturmayı planladıkları kahve için araştırma yaptıklarını belirten Merkez Sorumlusu Süleyman Demirkaya, "Engelsiz Kahveyi hayata geçiren Ödemiş Belediyesi yetkililerini tebrik ediyorum. Engellilerin her türlü ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ayrıntılı bir şekilde çalışma yapılmış. Bu çalışma bize büyük kolaylık sağlayacak" dedi.
Belediye Başkanı Keskin de, "Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hizmete sunduğumuz Engelsiz Kahve, Deneme Bilim Merkezi, Sosyal Yardımlaşma Merkezi ve ÖDEKART uygulaması gibi projelerin, örnek alındığı görmek, yaptığımız işlerin amacına ulaştığını göstermektedir" diye konuştu.
(AG-ERG-Y)

12.02.2013 08:23:22 TSI

Editör: Wan Haber