Uşak Belediyesi tarafından geçen yıl yaptırılan, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engelli çocuklar düzenlenen törenle karne sevinci yaşadı.
Düzenlenen törende engelli çocuklar karnelerini Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden ile protokol eşleri dağıttı. Sınıfları tek tek gezerek eğitim gören öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden ve protokol eşleri öğrencilerin karnelerini dağıtarak öğrencilerin yaşadığı mutluluğu paylaştılar. Eğitim ve öğretimin her yaşta herkes için önemli olduğuna değinen Bayan Erden, "Öğrenme insan hayatıyla paralel seyreden bir süreçtir ve ömür boyu farklı şekillerde de olsa insan bir şeyler öğrenir. Okullarda belirli bir program dahilinde verilen ve çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eğitim öğretim faaliyeti bunların en önemlileri arasında yer alır. Eğitim uygulama ve iş eğitimi merkezimizde de çeşitli özür gruplarında yer alan çocuklarımızı topluma kazandırma el ve iş becerisi elde etmeleri sağlanıyor" dedi.
Programın sonunda, Bayan Erden ve diğer katılımcılar merkezde eğitim gören çocuklara karne vererek birlikte fotoğraf çektirdiler.
(KY-İK)

29.01.2013 12:19:18 TSI

Editör: Wan Haber