3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Türk Kızılayı Urla Şubesi "Engelsiz Yürekler Şöleni" düzenledi.
Urla Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın destek ve katkılarıyla düzenlenen şölende eğlenceli sahnesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği duyarlılıkla takdir toplayan Kop Kop Mikrop ve arkadaşları Ersin Kuşkanat, Hayri Küçük, Atacan Ozan, Ömer Köroğlu ve Cem Cansız engelliler için sahne aldılar. Şölene Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir başta olmak üzere Urlalılar büyük ilgi gösterdi.
Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde düzenlenen şölen Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Perihan Ekmen'in konuşmasıyla başladı. Ekmen, Urla'da engelliler gününü farklı şekilde kutlamak istediklerini dile getirerek amaçlarının engellileri ve engelli ailelerini evden çıkararak eğlenmelerini ve sosyal hayatın içine girmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.
Engellilerin iç dünyalarını yansıtan bir şiir okuyarak konuşmasına başlayan Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerektiğini ifade eden Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Önemli olan yüreklerimizin, duygularımızın engelli olmaması" dedi. Karaosmanoğlu, engellilerin yanı sıra engelli ailelerin de hayatlarının kolaylaştırılması için herkese önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü dile getirerek, "Engelli engelsiz hepimizi biriz, hepimiz kardeşiz" dedi.
Şölene katılan Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, mümkün olduğu kadar Urla'daki resmi yapıların fiziki koşullarını engellilere uygun hale getirmeye çalıştıklarını ifade ederek engellilerin hayatını kolaylaştırmak için herkese önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Günaydın, Türk Kızılayı Urla Şubesi ile düzenledikleri Mavi Kapak kampanyası ile iki adet akülü tekerlekli sandalye aldıklarını da söyleyerek sandalyeleri gecede sahiplerine teslim ettiler. Akülü tekerlekli sandalyelerden biri Selçuk Tunalı diğeri de Zeynep Menekşe'ye hediye edildi.

ENGELLİLER ENGEL TANIMADI
"Engelsiz Yürekler Şöleni"nde Güneşyolu Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Hiçbir engelin kendilerini engellemediğini gösteren öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandılar. Gecede, Güneşyolu Rehabilistasyon Merkezi öğrencilerinden ve Urla Gençlik Spor Kulübü sporcularından Özel Olimpiyatlarda derece alarak madalya kazanan Ece Şen jimnastik gösterisi sunarken; Mehmet Can Çetin orgla kendi yaptığı taksimi sundu. Onurcan Temel, "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" şiirini seslendirdi. İYTE Halk Oyunları ekibi folklor gösterileri ile geceye katılırken Harika Külçür Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği sazları eşliğinde birbirinden güzel şarkılarıyla geceye renk kattı.

MİKROP HİKMET VE ARKADAŞLARI ENGELLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Gecede son olarak sahneye sosyal sorumluluk projelerine destek vermesiyle tanınan ve İzmir gece hayatının sevilen ismi Kop Kop Mikrop ile sanatçı arkadaşları Ersin Kuşkanat, Hayri Küçük, Ömer Köroğlu, Atacan Oğuz ve Cem Cansız çıktı. Bu özel gecede engellilerin ve engelli ailelerinin yanında olan Kop Kop Mikrop, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini dile getirerek Urla'da yöneticilerle halkın birlik ve beraberliğinin çok güzel ve uyumlu olduğunu dolayısıyla Urla'da yapılan bu tür etkinliklere koşa koşa, gönülden geldiklerini ifade etti. Kop Kop Mikrop ve arkadaşları Ersin Kuşkanat, Hayri Küçük, Atacan Ozan, Ömer Köroğlu ve Cem Cansız'ın sahne performansı izleyenlerden tam not aldı.
Gece sonunda şölene katılanlara plaket ve çiçek takdim edildi.
(AÖK-YHY-Y)

04.12.2012 18:51:44 TSI

Editör: Wan Haber