Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde doğalgaz verilmesi için bir süre önce başlatılan alt yapı çalışmalarının tamamlanması nedeniyle gaz yakma töreni düzenlendi.
Hadosan Kavşağı Işıklar Meydanı'nda 1düzenlenen törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Ürgüp Kaymakamı Tuğma Yılmaz, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kapadokya Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, Kapadokya Doğalgaz Genel Müdürü Özenç Gezgin, daire müdürleri, bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesinde Cuma namazı çıkışında Arpacızade Camii'nde vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Törende konuşan Kapadokya Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın, Kapadokya Doğalgaz olarak, Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos ilçesinde geçtiğimiz yıl içerisinde 60 km ana hat ve 25 km bina bağlantı hattı çalışması yaparak 2 bin 500 binaya doğalgaz verdiklerini ve 10 binin üzerinde yeni aboneye ulaştıklarını belirtti. Çalışmalar ile birlikte şu anda Nevşehir'in yüzde 80'i nin Avanos ilçesinin ise yüzde 60'ının doğalgaz kullanabildiklerini ifade eden Özaltın, Avanos ilçesinin ardından Ürgüp'te yaşayan vatandaşlarında doğalgaz kullanabileceklerini kaydetti.
Kapadokya Doğalgaz Genel Müdürü Özenç Gezgin ise, Ürgüp halkının çevreci ve ekonomik olan doğalgaza kavuşması için Avanos-Ürgüp arasında 10 bin 600 metre iletim hattının çekildiğini ifade ederek, ilk doğalgaz abonesinin de ilçede yapıldığını ifade etti. Gezgin ilk etapta Kavaklıönü Mahallesi sakinlerinin kullandıkları doğalgazın önümüzdeki haftalarda diğer mahallelere de ulaşacağını vurguladı.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da, ilçelerine doğalgazın gelmesi için 12 Eylül 2012 tarihinde başlatılan çalışmaların 5 ay gibi kısa bir sürede, zorlu kış şartlarına rağmen tamamlandığını belirterek: "İlçemizin yıllardır hayalini kurduğu doğalgaz konusunda bizlere büyük destek veren AK Parti Milletvekillerimize, Nevşehir Valimize ve Kapadokya Doğalgaz çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz'da, ilçelerinin doğalgaza kavuşması için verdikleri mücadeleden dolayı AK Parti Milletvekillerine teşekkür ederek doğalgazın tüm ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
AK Parti Milletvekili Erdal Feralan ise, doğalgazın tüm Ürgüp halkının yıllardır beklediği bir hizmet olduğunu ifade ederek: "Yıllardır beklenen bir hizmetin ateşini yakıyoruz. Öncelikle bu hizmet elleri öpülesi annelerimize, bacılarımıza, eşlerimize hayırlı olsun. Çünkü onların yılladır ısınmak için ne çileler çektiğini biliyorum. Ürgüp daha önce alt yapısı olmayan bir dünya kenti ilçemizdi. Ama artık hem su, hem kanalizasyon hem de doğalgaz sorunu çözüldü. Biz AK Parti olarak dua alan hizmetler yapıyoruz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz"" dedi.
Milletvekili Murat Göktürk'de, doğalgazın Ürgüp için oldukça önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, bu hizmetin Ürgüp'e gelmesi için yaklaşık 1,5 Milyon Dolar'lık bir yatırım yapan Kapadokya Doğalgaz firması yetkililerine teşekkür etti. Göktürk: "Bu hizmetler bir ekip işi. Bizler milletvekilleri, belediye başkanları hep birlikte çalışıyotruz. Sonucunda da arzu ettiğimiz hizmetleri yapabiliyoruz. Doğalgaz kullanmayı Ürgüplü vatandaşlarımız yıllarca hayal etti ve AK Parti iktidarında kavuştular. Hepsine hayırlı olsun" diye konuştu.
AK Parti'nin iktidarda bulunduğu süre içerisinde oldukça önemli hizmetler yapmayı başardığını ve bunların devamının geleceğini kaydeden Milletvekili Ebubekir Gizligider ise: Biz maden filan bulmadık. Sadece halktan aldığımızı halka veriyoruz. Yani halkın ülkemizin kaynakları başkalarının cebine gitmiyor. Ürgüp örneği ortada. Fahri başkan'da dünyaca ünlü sanatçıları getirip Ürgüp'te konserler vererek gündeme gelebilirdi. Ama yollarınız sorunlu ise, içme suyunuz sorunlu ise, doğalgazının yoksa bunu yapmak şovdan başka bir şey olmaz. Bizlerin daha Ürgüp halkına bir çok müjdesi olacak ama bunları ilerleyen zamanlarda açıklayacağız. Halkımızın bize güvenmeye ve destek vermeye devam etsin" dedi.
Son olarak konuşan Vali Abdurrahman Savaş'ta: "Doğalgaz konutların ısınmasında annelerimizin, eşlerimizin işlerini kolaylaştıran çevreci bir yakıt türü. Bu konforu ülkemizin her köşesine kavuşturmak için hükümetimiz çalışıyor. Bu konuda Ürgüp halkı çok şanslı" dedi.
Konuşmaların ardından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından Kapadokya Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın'a teşekkür plaketi verildi.
Törende daha sonra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Ürgüp Kaymakamı Tuğma Yılmaz, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Kapadokya Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın tarafından sembolik gaz yakımı gerçekleştirildi.
(MÖZ-AÖ-Y)

15.02.2013 14:55:34 TSI

Editör: Wan Haber