Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, artezyen çalıştıran üreticilerin 10 metre'nin altın da ruhsatlı kuyularına 25 Şubat 2013 tarihine kadar sayaç takma zorunluluğunun getirildiğini belirtti.
Bakanlığın yeraltı suyunu disiplinse etmeyi amaçladığını belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, geçen hafta 11 kişilik bir ekiple Ankara'ya gittiklerini ve Tarım Bakanlığı yetkilileri ile görüşme sağlayarak Aydınlı üreticilerin sorunlarını aktardıklarını söyledi. Posacı,"Artezyen çalıştıran üreticilerimiz 10 metre'nin altın da ruhsatlı kuyularına 25 Şubat 2013 tarihine kadar sayaç takma zorunluluğu getirildi. Artezyen çalıştıran bölgelerimizde çok sıkıntılar var. Sayaçların maliyeti 5 bin civarında bir maliyet gerektiriyor. Bu tarihin biraz ileriye öteleneceği yönün de bilgi edindik. Zaten şu anda nakit problemli olan çiftçilerimizi 5 bin kadar ekstre masrafa sokacaktır. Amaç burada yeraltı suyunu disiplinsize edilmesi amaçlanıyor. Anacak bunun ötelenmesi çiftçimizi kısmen de olsa soluklandırılacaktır" dedi.
Posacı, pamuk pirimin 75 kuruş olarak ön görüldüğü ancak bakanlık yetkililerine bölge üreticilerin sıkıntısını aktardıklarını ve bakanlar kurulunda yeniden konu ile ilgili değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi.
(MB-İK)

31.01.2013 10:28:24 TSI

Editör: Wan Haber