Van TSO'da düzenlenen sertifika törenine Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Tuşba Belediye Başkan Vekili Necla Orbay, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, Musiad Van Şube Başkan Yardımcısı Kerem Baynal, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan URARTU-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, “Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği olarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan birimlerince yapılan ilgili değerlendirme ve incelemelerden sonra kabul edilen projemizin desteklenmesi kabul görmüştür. KOSGEB Van İl Müdürlüğü’müzün koordinesindeki takdire şayan eğitmenlerin sunumları ile gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimleri kapsamında 30’ar kişiden oluşan 1 sınıfı Van Sürekli Eğitim Merkezi (VASEM) eğitim salonunda 30’ar kişiden oluşan 4 sınıfda, URARTU-DER eğitim salonunda eğitimleri verdirilmiştir. Verilen eğitimlerin sayesinde kendi ayakları üzerinde duran, işinin sahibi, çevresine ve topluma faydalı birer örnek olabilen girişimcilerin sayısının artmasına vesile olacağı gibi kalkınmaya da destek olunacaktır” dedi.

Sivil toplum alanında faaliyet gösteren URARTU-DER olarak toplumun her alanına farklı konularda eğitimlerle temas etmeyi ve toplumsal kalkınmaya katkı sunmayı önemseyen pek çok çalışmaları yürütmekte olduklarının altını çizen Kıpçak, “Kalkınmaya katkı sunacağını düşündüğümüz bu projemiz, toplumsal fayda açısından da toplumdaki kapasite artışına destek olmada ve girişimciliğin özendirilmesinde bilahare ilimizin eğitim ve sosyo ekonomik seviyesi göz önünde bulundurulunca önemli bir ihtiyaç olarak katma değer yaratabilecek önemli bir faaliyet olabileceğini umuyoruz. Derneğimizin kuruluş esasları kapsamındaki önceliklerimizden olan ve kalkınmayı esas alan ilkeler ışığında, başta üyelerimiz olmak üzere kurumumuza başvuruda bulunan tüm girişimci adaylarının aldıkları eğitimler sonrasında planlı bir girişimcilik programıyla iş hayatlarında yer almaları beklenmektedir. Ayrıca toplumumuzda girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için devletimizin desteklerinden faydalanılması yoluyla iş kurma süreçlerindeki sermaye yetersizliği gibi olumsuz durumların önüne geçilecektir. Toplumsal hayatın içinde katma değer yaratan, üreterek kalkınmaya katkı sunacak olan tüm girişimci adaylarımızın, aldıkları yoluyla edinecekleri birikimler ile kalkınmaya destek olmada ciddi rol üstleneceklerini beklemekteyiz. Bu bağlamda tamamlamış olduğumuz ve bizlerce çok anlamlı olan bu projemizin değerlendirilmesi, kabul edilmesi ve de sürdürülmesi safhalarında ilk günden bugüne kurumumuzdan desteklerini esirgemeyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili sayın Halil İbrahim Güray’a ve KOSGEB Van İl Müdürümüz sayın Bilal Emre Yörük’ün şahsında, her iki güzide kurumumuzun tüm kadir şinas yetkili/ilgili çalışanlarına, bilahare muhteşem sunumları ile eğitimleri veren sayın Nurcan Alpaslan ve sayın Hakan Durğun hocalarımıza, temsil ettiğim URARTU-DER’in tüm üyeleri ve eğitimlerden faydalanan tüm kursiyerlerimizin adına en kalbi duygularım ile sevgi ve de saygılarımı sunuyorum. Yüce rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Tören belgeyi almaya hak kazanan girişimci adaylarına iş fikirleri sorularak sertifikalarının Yönetim Kurulu Başkanı ve davetliler tarafından verilmesiyle sona erdi.(iha)

Editör: Wan Haber