Antalya Side'de Grand Prestige Hotel ve İstanbul Altunizade'deki Ramada İstanbul Asia ile turizm sektöründe faaliyet gösteren Uran Holding, İstanbul'da yeni bir otel yatırımı için düğmeye bastı. Grup, ayrıca Antalya'daki talebi karşılamak için 140 odalık yeni bir ek bina yatırımı yapacak.
İnşaat, taahhüt, turizm ve dış ticaret alanlarında aktif olarak faaliyet gösteren Uran Holding, turizmde yeni yatırımlara soyunuyor. İstanbul'a gelen turist sayısındaki artışı fırsata çevirmeyi planlayan Uran Holding, denize kıyısı olan bir bölgede 200 odalı yeni bir otel yatırımı için arsa arayışına girdi.
Kongre, fuar ve ticari potansiyeliyle son yıllarda İstanbul'a gelen turist sayısında patlama yaşandığına dikkat çeken Uran Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arcan Uran, "Bu yılın ilk 8 ayında İstanbul'a gelen turist sayısı 6 milyonu geçti. Önümüzdeki birkaç yılda bu rakamın 10 milyonu bulması bekleniyor. Mevcut otel yatırımları talebi karşılayamıyor. Bu nedenle yeni yatırımlara ihtiyaç var. Biz de bu ihtiyaçtan yola çıkarak denize kıyısı olan bir bölgede otel yapma kararı aldık. Şu anda birkaç arsa için görüşmelerimiz sürüyor. İki yıl içinde yatırıma nihayet kazandıracağız" dedi.
Antalya Side'deki Grand Prestige Hotel'in arsasına da 140 odalık ek bir bina planlandığını açıklayan Uran, "Side'deki 346 odalı otelimiz 22 yıldır bölgenin en çok tercih edilen otelleri arasında. Yurtdışından 12 ülkeden turist getiriyoruz. Özellikle Alman, Belçika, Rus ve Türk çocuklu ailelerinin tercih ettiği otelimizde yazın talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Sorgun ormanları ile çevrili ve Titreyen Göl'e kıyısı olan otelimiz toplam 40 dönümlük arazi üzerine kurulu. Şimdi bu araziye havuzlu iki ek bina yapmak için çalışmalara başladık. 90'ı aile odası olmak üzere toplam 140 odalık ek bir yatırım yapacağız. 2013 Kasım ayında inşaat yasağının sona ermesi ile inşaat çalışmaları başlayacak ek binamızın 2014 yaz sezonuna yetişmesi planlanıyor. Ek bina için 10 milyon liralık yatırım planlıyoruz" dedi.
Uran ailesinin sahibi olduğu Uran Holding, inşaat, taahhüt, turizm ve dış ticaret alanlarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Bu alanlardaki yatırımlarla gündemde olan Grup, turizmde 2 farklı yatırıma sahip. Antalya Side'deki Grand Prestige Side Hotel; Sorgun ormanları ile çevrili, Titreyen Göl'e kıyısı olan, Manavgat Irmağı'na 300 metre mesafede yer alan ve doğayla başbaşa tatil imkanı arayan ailelerin tercih ettiği oteller arasında yer alıyor. Dünya genelinde 12 ülkeden turist çeken Grand Prestige Side, 346 odaya sahip. Uran Holding'in bir diğer turizm yatırımı ise İstanbul Altunizade'deki Ramada Asia. Anadolu Yakası'nın ilk Ramada'sı olan 80 odalı otel, iş adamlarının çalışabilmek için gereksinim duyabileceği her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ramada Asia, iş adamlarının işten arta kalan zamanlarında ise dinlenebilecekleri ve kendilerini yenileyebilecekleri özel bir butik otel olarak hizmet sunuyor.
(ÖK-ÖK-E)

20.01.2013 13:51:19 TSI

Editör: Wan Haber