Ünye Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Altın Kep Yemek Yarışması'nda derece elde ettikten sonra mutluluklarını Ünye Kaymakamı ile paylaştı.
23-25 Ocak tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen 5. Uluslararası Altın Kep Yemek Yarışması'na katılan Ünye Kız Meslek Lisesi öğrencileri ekip olarak Türkiye 2.'si olurken, bireysel olarak genç aşçılar kategorisinde ise Esra Yanık Türkiye 4.'sü oldu. Elde edilen derecelerin ardından Ünye Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, mutluluklarını Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ile paylaştı.
Gerçekleştirilen ziyarette yarışmada elde edilen dereceye ilişkin tebriklerini sunan Kaymakam Demir, böyle bir turnuva da başarı elde etmenin zor olduğunu dile getirerek, "Antalya gibi dünya turizminin marka şehirlerinden olan bir yerde dünyanın en seçkin, en sayılı, bu konuda uzman kişilerin olduğu bir yerde oraya gidip o kişilerle yarışıp 2. olmak gerçekten kolay bir şey değil. Sizleri tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bu beceri ve maharetinizin önümüzde ki günlerde özellikle Ünye turizmine katkı sağlaması en büyük arzumuz. Ümit ediyorum arkadaşlarımız önümüzde ki günlerde Ünye'nin mevcut olan otellerinde ve yine bir grup iş adamımızın yapmayı planladığı otellerde inşallah iş yaparlar" dedi.
Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise amaçlarının meslek liselerine olan ilgiyi artırmak olduğunu ve bu başarının öğrenciler üzerinde etkili olacağını ifade ederek, "Bakanlığımızın ve bizlerin çalışmaları ile amacımız meslek liselerinin ön plana çıkmasını sağlamak. Bu konuda kız meslek lisesi öğrencilerinin turizm meslek yüksek okulları arasında böyle bir dereceye girmesi gerçekten takdire şayan. İnşallah bu başarı öğrencilerin meslek liselerine olan ilgisini arttıracaktır. Bu başlangıç diye düşünüyorum. Artık bunu geliştirerek devam ettirmeleri lazım" diye konuştu.
Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ayşe Akyol da bu derecenin ilk olmadığın ve bundan sonra da aynı başarının devam etmesi için çaba göstereceklerini vurguladı. Akyol, "5. Uluslararası Altın Kep Yemek Yarışması 23-25 Ocak tarihleri arasında Antalya'da yapıldı. Bu yarışma da çeşitli kategoriler var. Okulumuz meslek liseleri arsında ki yarışmaya katıldı. Ayrıca bireysel olarak son sınıf kategorisinde de yarışıldı. Yarışma sonunda ekip olarak Türkiye 2.'liği, bireysel olarak genç aşçılarda ise Türkiye 4.'lüğü elde edildi. Ben de hepsini tebrik ediyorum ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen yıl da okulumuzun Bodrumda yapılan yöresel yemekler yarışmasın da Türkiye 2.'liği vardı. İnşallah bundan sonra da öğrencilerimiz başarılı olur" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

31.01.2013 13:20:53 TSI

Editör: Wan Haber