Ünye'de okul öncesi, ilk, orta ve liselerde 23 bin 721 öğrenci 16 günlük tatilin ardından yeniden ders başı yaptı.
Bin 292 öğretmenin görev yaptığı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz sürmesi için her türlü tedbirin alındığını belirten Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye'de her yıl iki okul yaparak 3 yıl sonra tüm okullarda tekli eğitime geçmeyi planladıklarını söyledi.
Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, pazartesi günü başlayan ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi ve eğitim alanında ki gelişmeleri değerlendirdi. Ünye'de okulların mevcut durumu, 2012 yılında Ünye'deki okul yatımları ile 2013-2014 ve 2015 yıllarında eğitim alanında yapılacak yatırımlar, taşımalı sistem, okullardaki ikili eğitimin sona ereceği tarih ile okul sütü dağıtımı konularında önemli açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye'de okul öncesi, ilk, orta ve liselerde toplam 23 bin 721 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Okullarda görev yapan öğretmen sayısının bin 292 olduğunu belirten Musa Erdem, Ünye genelinde 3 bin 300 öğrencinin 230 araçla taşımalı sistem kapsamında okullara taşındığını söyledi. Taşımalı sistemle okula giden öğrencilere öğle yemeği de verildiğini belirten Müdür Musa Erdem, "Ordu'da dağınık yerleşim yapısı nedeniyle eğitim gören öğrencilerin yaklaşık yüzde 30'u taşımalı sistemle okullarına gitmekteler. Ordu ili taşımalı sistemde oran olarak Türkiye'de birinci, taşınan öğrenci sayısına göre ise 4. sırada. Ordu genelinde taşımalı sistem ve öğle yemeğine yılda harcanan miktar yaklaşık 35 milyon. Taşımalı sisteme Ünye'de ödenen miktar ise yaklaşık 5 milyon TL'dir" dedi.
Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının(YİBO) küçük yaştaki çocukların evlerinden ve ailelerinden uzakta eğitim görmelerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle Yatılı Bölge Orta Okullarına dönüştürüldüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Erdem, "Bütün gayretimiz eğitimde kaliteyi artırmak. Bunun için bugünü planladığımız gibi 2-3-4 yıllık planlamalarla yarın karşılaşılabilecek sorunları öngörüp şimdiden tedbirler alıyoruz. İlçemizde 2011 yılında başlayıp halen devam eden yatırımlar var. Bunlardan 32 derslikli Meçhul Asker Orta Okulu tamamlandı. 24 derslikli İmam Hatip Lisesi Ek Binası tamamlandı, bahçe düzenlemesi yapıldığında okul açılışa hazır olacak. Ünye Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatı tamamlandı. Ancak zeminde oluşan imalat hataları nedeniyle salonun parke zemini için yeniden ihale edilecek. Gelecek eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. Öte yandan Endüstri Meslek Lisesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri atölye ve derslikleri inşaatında sona gelindi. Bu eseri Ünye'ye kazandıran hayırsever hemşerimiz Arif Vidinli'ye çok teşekkür diyoruz. Kendileri Meslek Lisesi'ne ikinci bir atölye binası yapımını da kabul etti. Bu yatırımın yaklaşık maliyeti 1 buçuk milyon ve 2013-2014 eğitim öğretim dönemine inşallah yetişecek" diye konuştu.

HER MAHALLEYE BİR ANAOKULU
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitime büyük önem verdiğini belirten Musa Erdem, "Okul öncesi eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve talebin karşılanabilmesi için her mahalleye bir anaokulu yapılması gerekiyor. Bu doğrultuda arsası hazır olan yerlere anaokulu yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Bayramca mahallesine 4 derslikli anaokulu inşaatı başlatılmıştı. 358 bin TL'ye mal olacak olan anaokulu tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca Gölevi Mahallesi'nde belediye 1,5 dönüm alan tahsis etti. Buraya da anaokulu yapacağız, yatırım için para hazır, yakında ihale edilecek" şeklinde konuştu.
Saca Mahallesi'nde bulunan ve Ünye merkezdeki fiziki açıdan en yetersiz durumda olan Fatih İlköğretim Okulu'nun yeniden yapımına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Musa Erdem, "Fatih okulu için ilave olarak 2 bin 400 m2 alan kamulaştırıldı. 12 derslikli okul yapımı işi ihale aşamasına geldi. Okul inşaatı kamulaştırılan alanda yapılacağı için mevcut okul, yeni okul tamamlanıncaya kadar yıkılmayacak ve eğitim öğretim aynı yerinde devam edecek" açıklamasında bulundu.
Ünye'de fiziki anlamda yetersiz olan bir diğer okulun da Fehmi Cerrahoğlu İlkokulu olduğunu belirten Musa Erdem şöyle devam etti: "Fehmi Cerrahoğlu İlk Okulu'nun yakınında belediye imar planında okul yeri olarak belirlenen 14 bin m2 alanın kamulaştırılması için yer sahipleri ile pazarlık yapıldı ve anlaşma sağlanarak protokol imzalandı. Kamulaştırma maliyeti yaklaşık bir milyon 700 bin TL. Buraya 24 derslikli Orta Okul yapacağız ve kamulaştırma ile birlikte toplam maliyet yaklaşık 5 milyon TL."
2014 ve 2015 yıllarında ilçede yapılacak okul yatırımların da şimdiden planlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, "Bayramca Mahallesi'nde Mesleki Eğitim Okulu'nun yanında 8 bin 200 m2 alan okul yeri olarak ayrılmış. Buraya 32 derslikli ortaokul, Şehit Cemal Mutlu İlkokulu'nun bulunduğu alana yeni bir okul ile birde lise yapmayı planlıyoruz. Sağlık Meslek Lisesi'nin mevcut okul binası yetersiz. Burada okuyan öğrencilerimiz hastanede staj gördükleri için yeni okul binasını Anadolu Lisesi yanında bulunan 11 dönümlük hazine arazisinde yapılması düşünülmekte. Kız Meslek Lisesi için yer bulunması halinde yeni bir bina, yer bulamazsak okulun bahçesine 8 derslikli ek bina yapacağız. Ayrıca Ünye'de 200 öğrenci kapasiteli orta öğretim yurdu yapımı için ödenek hazır. Çok yakında ihale edilerek yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı.
Her yıl Ünye'de 2 okul yapılması halinde 3 yılın sonunda tekli eğitime geçilebileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem açıklamasını şöyle tamamladı: "Okullarda ikili eğitim nedeniyle sabahçı öğrenciler çok erken saatte okula gitmek, öğleden sonra okula gidenler ise çok geç vakitte okuldan ayrılmaktalar. Bunun birçok zorluğu olduğu gibi sakıncaları da var. Biz Ünye'de tüm okullarda tekli eğitime geçilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili planlamalarımızı yaptık ve her yıl Ünye'de 2 yeni okul binası yapılması halinde 3 yılın sonunda tüm okullarda tekli eğitime geçilmiş olacak. Bu planlama doğrultusunda 2015 yılında eski Fevzi Çakmak İlkokulu'nun bulunduğu alana 24 derslikli okul, Gölevi Mahallesi'ne 24 derslikli okul yapacağız."
(SAM-SLH-Y)

14.02.2013 15:42:27 TSI

Editör: Wan Haber