Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ünye Ziraat Odası, çiftçilere yönelik "Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye" konulu konferans düzenledi.
Ünye Ziraat Odası Toplantı salonunda yapılan konferansa Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Sarıkahraman ve çiftçiler katıldı.
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden konuşmacı olarak katılan Ziraat Yüksek Mühendisi İdris Macit, "Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye" konusunda çiftçileri bilgilendirdi. İdris Macit, meyvelerde kalite için budamanın önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Meyve ağaçlarında budama ve terbiye dünyada meyvecilik alanında en önemli konuların başında geliyor. Meyvecilikte kalite öne çıkıyor. Bazı yörelerimizde yetiştiricilik sonucu elde edilen ürün bazen elimizde kalıyor. Bunun sebebi kaliteye dair yapmamız gerekenleri tam anlamıyla hayata geçiremememizdir. Bunlar; budama, budamayla birlikte gelen meyve seyreltmesi ve bitki sağlığı çalışmalarının yeterince hayata geçirilmediği sürece elde ettiğimiz üründe birtakım kalite problemleri meydana geliyor. Ürünü elde ettikten sonra hasat sonrası işlemler gündeme geliyor. Kaliteyi iyi sağlayabilmemiz için en önemli unsurlardan bir tanesi de meyve ağaçlarında budama ve tebliğ işlemleri. Modern meyveciliğin hayata geçmesiyle birlikte de önem kazanan bir konu" dedi.
"Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye" konulu konferansın ardından çiftçiler Nadırlı köyüne götürülerek, budama konusunda uygulama da gerçekleştirildi.
(SG-SLH-Y)

04.01.2013 15:25:51 TSI

Editör: Wan Haber