Ünye Arıtma Tesisi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Çevre Yatırımları Açılış ve Temizlik-Denetim Araçları Dağıtım Töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye'nin 7 ilinde gerçekleştirilen açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan canlı yayınla ilk olarak Ünye ilçesine bağlandı. Canlı bağlantı ile açılış kurdelesi kesildi ve tesis hizmete açıldı. Programda açılış konuşması yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "İller Bankamızın çok büyük özverisiyle hayata geçirmeye çalıştığımız bu projenin ilk bedeli yaklaşık 10 milyon liraydı. 10 milyonun yüzde 80'ini hibe olarak aldık" diye konuştu.
Tesisin kurdele kesiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuşan Ordu Valisi Orhan Düzgün ise, "Sayın Başbakanımızın talimatlarınız doğrultusunda ilimizde 12 adet arıtma tesisi, 9 adet hizmet aracı hizmete sunuldu. Daha güzel bir yaşam alanları sunulmasında vermiş olduğunuz bu destekler için tüm Ordulu vatandaşlarımız ve belediyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Doğu ve Batı Arıtma Tesisleri'nin açılına Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat da katıldı.
Açılış töreni öncesinde başbakanın konuşmasını dinlenirken sert esen rüzgar, programı olumsuz yönde etkiledi. Protokolün bulunduğu ve programı takip ettiği yerde balonlar ve çadırlar havaya uçtu. Kısa süren sert rüzgarın ardından yetkililerin duruma müdahale etmesi ile sorun büyümeden çözüldü.
(SAM-SLH-Y)

17.01.2013 18:04:23 TSI

Editör: Wan Haber