Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, Gübre Mazot Desteği ile ilgili odaya müracaat eden vatandaşların, askı süresi içerisinde muhtarlıklara gönderilen evrakları kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.
Şirin yaptığı açıklamada, 2012 yılı itibariyle odaya müracaat eden 11 bin 954 kişinin, 14 Ocak tarihinde muhtarlıklara gönderilen evraklarını kontrol etmeleri gerektiğini söyleyerek, "2012 yılı Gübre Mazot Desteği ile ilgili müracaat edenlerin sayısı 11 bin 954. Bu müracaat eden vatandaşlarımızın evrakları hazırlandı ve her köy için muhtarlarımıza bu evraklar verilmeye başlandı. Muhtarlara verilen evraklar tebliğden itibaren 10 gün askıda kalacak. Yani ben üreticilerden bu 10 günlük süre içerisinde evraklarını kontrol etmelerini ve yazdıkları dönüm miktarlarının doğru olup olmadığına bakmalarını istiyorum. Çünkü bu 10 günlük askı süresi içerisinde bu evraklar kontrol edilmezse, süre bitti zaman kesinleşmiş oluyor. Kesinleştikten sonra da yapılacak bir şey kalmıyor" dedi.
Evrakları hazırlayanların insan olduğunu ve her insanın hata yapabileceğini de vurgulayan Şirin, "Sonuçta bu listeleri insanlar hazırlıyor. Her insan hata yapabilir. 30 dönüm yeri olanın listede yanlışlıkla 20 yazılırsa bu insan hata yüzünden az ücret alır. O yüzden kayıt yaptıranların muhakkak 10 günlük süre içerisinde evraklarını kontrol etmeleri gerekiyor" diye konuştu.
(SG-SLH-Y)

15.01.2013 10:58:18 TSI

Editör: Wan Haber