Ordu'nun Ünye ilçesinde temmuz ayında çalışmaların başladığı Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sisteminin ilk görüntüleri, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştı.
Özel bir firması tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında sistem odasına ulaşan görüntüler ve sistem test edildi. Yaklaşık 7 kilometrelik hat döşenen Ünye ilçesinin çeşitli yerlerine yerleştirilen MOBESE kameraları, şehri gözetlemeye başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, "10 günlük görüntülerin saklanabildiği sistem odası şu anda hazır durumda. Henüz kameralardan bir suç tespiti yapmadık. Ancak bundan sonraki süreçte MOBESE kameraları sayesinde suç tespitleri yapacağız. 18 tanesi hareketli, 10 tanesi sabit ve 1 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) olan MOBESE kameralarımızla şehrin emniyetini sağlamaya başladık. Bu aşamaya gelene kadar 4 ay içerisinde yaklaşık 7 kilometrelik bir kazı yapıldı ve Ünye Belediyesi de bu kazıların ardından üst yapı çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmaların sonunda 10 günlük görüntü saklayabilen bir sistem odasına sahip olduk" dedi.
MOBESE kameralarının, Ünye'nin batısında Carrefour ışıklar ile başlayıp, doğusunda ise Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki emniyet ek bina mevkiinde son bulduğunu söyleyen Akar; "Kameralar ağırlıklı olarak Büyük Cami, Hacıemin Caddesi, Çınarlık Mahallesi, Ünye Meydanı, Emniyet Müdürlüğü, Niksar Caddesi Kavşağı, kavşaklardaki ışıklar, stat kavşağı, Cengiztopel Caddesi ile kuyumcuların olduğu mevkilerde bulunuyor. Bunların yanında buradaki kameralarımız yüksek çözünürlüklü uzak mesafedeki yüz tanıma özellikline sahip" diye konuştu.
(SAM-GKH-Y)

10.12.2012 17:18:49 TSI

Editör: Wan Haber