Ünlü Tarihçi/Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında yine çarpıcı açıklamalar yaparak, "Benim dizi kapansın diye bir düşüncem yok. Oradan ekmek yiyorlar. Eroin satıcılığından da binlerce ekmek yiyen var" dedi.
Yayınlandığı günden bu yana dikkatleri üzerine çeken ve Kanuni'nin haremini anlatmasıyla da tepki çeken Muhteşem Yüzyıl'ı yerden yere vuran Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, "Kanuni Sultan Süleyman ve Muhteşem Yüzyıl Gerçekleri" konulu konferans vermek için Gerede'ye geldi. Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti döneminin işlendiği Muhteşem Yüzyıl dizisinin gerçekle ilgisi olmadığını belirterek, "Muhteşem Yüzyıl dizisinde anlatılan harem, Roma sarayı Borgia" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili yaptığı eleştirilere de konferansta yer veren Bahadıroğlu, "Başbakanın halkını sadece bedensel saldırılardan değil zihinsel ve ruhsal saldırılardan da korumak gibi bir yükümlülüğü var. Bu onun anayasal görevleri arasındadır" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın, "Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda, o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi" açıklamalarına sahip çıkan Bahadıroğlu, "Muhteşem Yüzyıl'ın yeni dönem bölümlerini yazan senaristler hiç tarihsel endişe taşımadan, araştırmadan, sorgulamadan, belki de hiç okumadan çalakalem yazıyorlar" şeklinde konuştu.
"Kanuni elinde kadeh sarayda gezmiyordu" diyen Yavuz Bahadıroğlu, televizyonun zaman öldürme cihazı olduğunu, seyredilen değil yaşanılan hayatın bizlerin olduğunu söyledi. Bilişim ve televizyon sayesinde insanların sadece 10 yıl yaşadığını ve ne yazık ki 30 senenin uyku, 15 senenin ise televizyon başında geçtiğini vurgulayan Bahadıroğlu, 5 yılın ise hastanede bittiğini söyledi.
Osmanlıyı 600 sene ayakta tutan şeyin okunan ezan ile Kuran-ı Kerim olduğunu ifade eden ünlü tarihçi, "Bize dışarıdan öğretilen şey çocuklarınızla arkadaş olun. Olmayın kardeşim, çocuklarınızla arkadaş olmayın. Çoğunuzun arkadaşı çok annesi-babası bir tane var. Bizim geçmişimizdeki aile geleneklerimiz bize yeter" ifadelerini kullandı.
Dizinin kapanmasına ilişkin herhangi bir talebinin olmadığını belirten Bahadıroğlu, "Benim dizi kapansın diye bir düşüncem yok. Oradan ekmek yiyorlar. Eroin satıcılığından da binlerce ekmek yiyen var! Film danışmanlarına üç kuruş para veriyorlar. Hiç yaşanmayanları dizi olarak gözümüzün önüne getiriyorlar. Dizinin yapımcısı bir gün bana cevaben 4000 sayfa Kanuni'nin hayatını okuduğunu söyledi ve medya aracılığıyla böyle bir cevap verdi. Ben o 4000 sayfayı 15 günde okuyorum. Şimdi ben 4000 sayfa tıp kitabı okusam bana ameliyat yaptırırlar mı? Adama deli derler" şeklinde konuştu.

17.01.2013 12:54:05 TSI

Editör: Wan Haber