Kosova'da Türk müziğinin saygın isimlerinden Faruk Sungur, Vıçıtırın'da son yolculuğuna uğurlandı.
50 yıllık sanat geçmişi olan Faruk Sungur (69) için Vıçıtırın'daki Karamanlı Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Ünlü sanatçının cenazesi, törenin ardından toprağa verildi.
Cenaze merasimine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Vıçıtırın Belediye Başkanı Bayram Mulaku, Kosova Demokratik Türk Partisi Şube Başkanları, dernek başkanları, sanatçı dostları ve Kosova'nın bir çok şehrinden gelen vatandaşlar katıldı.
Sungur'un kabri başında yapılan dualarından ardından bir konuşma yapan Çeşme Derneği kurucularından Agim Müftü, merhum Faruk Sungur'un Vıçıtırın'ın simgesi olduğunu belirtti. Müftü, yakın dostu Sungur'un sadece sanatçı kişiliğiyle değil, toplumun sosyal meselelerine duyarlılığı ile de sevilen ve sayılan bir şahsiyet olduğunu kaydetti.
Çocukluk arkadaşı Fahri Buçinca, Sungur'un Türkçe ve Arnavutça şarkılar seslendirdiğini, Kosova'nın önde gelen ses sanatçılarıyla uluslararası festivallere katıldığını, bu festivallerde bu toprakların sanatını en iyi şeklide tanıttığını söyledi. Vıçıtırın Belediye Başkanı Bajram Mulaku ise, Faruk Sungur'un, şehrin en sevimli insanını kaybettiğini belirtti.
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, bir gönül dostunu kaybettiğini ifade etti. Faruk Sungur, geçen yıl sanatının 50'inci yıldönümünü, Kosova Ulusal Tiyatro Salonunda düzenlenen konserle kutlamıştı.
(İHA-OK-D)

02.02.2013 20:11:24 TSI

Editör: Wan Haber