Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, bindiği uçak sis engeline takılınca havada heyecanlı anlar yaşadığını söyledi.
İstanbul'dan saat 08.45'te kalkan Borajet Havayolları'na ait uçak, Tokat semalarında sis nedeniyle görüş mesafesinin 800 metreye kadar düşmesi nedeniyle havada tur attı. Sisin dağılarak görüş mesafesinin açılmaya başlamasıyla yaklaşık 20 dakikalık gecikmeli olarak iniş yapan uçakta bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç ise heyecanlı anlar yaşadı. Tokat Havaalanı'ndan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ile birlikte valilik binasına geçen Büyükburç'u, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen makamında kabul etti. Ziyarette Büyükburç, Vali Taşkesen'e çeşitli hediyeler takdim ederek, Tokat'la ilgili yazdığı şiiri okudu. Büyükburç, Türk pop tarihinde ilk aranje ettiği türkünün "Hey Onbeşli Onbeşli" türküsü olduğunu belirtirken, Vali Taşkesen ise o türkünün aslında ağıt formunda olduğunu, bu yönde gayret gösterdiklerini kaydetti. Havada sis nedeniyle yaşadıklarını anlatan Büyükburç, korkusundan şarkılarını içinden tersinden söylediğini ifade ederek, "Hava açıkken Tokat'a yaklaştığımızda anons duyuldu. Kaptan sis nedeniyle birkaç tur atıp öyle ineceklerini söyledi. Nerdeyse üç çeyrek saat uç Allah uç. Orada üç semah yaptık" dedi.
Vali Taşkesen ise tabiatta her şeyin döndüğüne dikkat çekerek, "Hacılar Mekke'de, canlar cemevinde, atomlar çekirdeğin etrafında dönüyorlar. Her şey dönüyor. İnişte pist kısa olunca uçaklar sert iniyor. Borajet yetkilileri uçakta idi, onlarla buluşup sefer sayısının artırılması yönünde görüşme yapacağız" diye konuştu.
Ziyarette ayrıca dünyada bir ilk olarak "Niksar'ın Fidanları" şarkısının geçmişten günümüze sanatçıların hiper realist heykelleri ile seslendirileceği bildirildi. Sanatçının menajeri Osman Nuri Yazıcı, Cem Karaca'nın hareketli olarak tasarlanacak heykelinin sensorları vasıtası ile önüne birisi geldiğinde parçayı söyleyeceğini kaydetti.
Valilik çıkışında basın mensuplarının Levent Kırca'nın sanatçılara yönelik sözleri ile ilgili sorularına cevap veren Büyükburç, "O anda adrenali yükseldi garanti. Levent aklı başında bir adam. Medyanın daima böylesi olayları ele alışında reyting meselesi. Levent bu ülkeye yararlı olmuş, çok derinlikli bir sanatçıdır. O hangi cenahta olduğunu çok iyi bilen ve bunu ortaya koymak isteyen bir yanı var. Benim de buna benzer canlı yayında elimi masaya vurarak 'Ne saksı değilim' şeklinde konuşmam oldu. Çok samimi, candandı. Önce çok tepkiyi fazla buldular ama bana sonra hak verdiler" dedi.
Sanatçıların daima doğruyu sezdiğini söyleyen Büyükburç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Onların bu tür davranışlarını engellememek, söndürmemek lazım. Bırakın sanatçılar konuşsun zaman zaman, onların böyle hakkı olsun diye düşünüyorum."
(Nİ-SLH-CC-Y)

27.12.2012 14:08:52 TSI

Editör: Wan Haber