TED Aliağa Koleji Okul Aile Birliği'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ünlü ressam Yaşar Çallı ve eşi ressam Çiğdem Çallı, Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti.
Amerika'dan Çin'e dünyanın birçok ülkesinde sergiler açan ünlü ressam Çallı'nın ziyaretinde TED Aliağa Koleji Lise Bölümü Okul Aile Birliği Başkanı Meltem Doğanay ve İlköğretim Bölümü Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile diğer yöneticiler de yer aldı.
Ziyarette konuşan ressam Çallı, TED Aliağa Koleji'nin davetlisi olarak ilçeye geldiğini belirterek, şunları söyledi: "Öğrencilerle söyleşi için davetli olarak Aliağa'ya geldim. Aliağa'da Atatürk'ün öğrencilerini, onların aydınlık yüzlerini gördüm. Bu vesile ile belediye başkanımızı ziyaret ettim ve tanışma fırsatı buldum. Kendisiyle tanışmaktan ve Aliağa'da bulunmaktan son derece mutluyum."
Türkiye'nin en önemli ressamlarından Yaşar Çallı ve eşi Çiğdem Çallı'yı ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, "Türk resim sanatında önemli bir yeri olan, ünü ülke sınırlarını çoktan aşmış bir sanatçı olan Sayın Çallı'yı ağırlamaktan memnuniyet duydum. Portre ressamı olmasının yanında, çizdiği resimlerle sosyal konulara değinerek mesaj veren Çallı'nın aynı çizgisiyle topluma verecek daha çok mesajı olduğunu düşünüyorum" diyerek, ziyaretlerinden dolayı Çallı çiftine teşekkür etti.
(HE-ERG-Y)

16.02.2013 11:37:16 TSI

Editör: Wan Haber