Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Birbirinden nadide çalışmalarıyla dünya çapında birçok ödüle layık görülen ve eserleri dünya müzelerinde sergilenen Burhan Doğançay, yaşamı boyunca ülkemizin ismini dünyaya duyuran çok değerli bir sanat temsilcimiz oldu" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ünlü ressam Burhan Doğançay'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bakan Günay mesajında, "Resim sanatının büyük isimlerinden usta ressam, sevgili dostum, ağabeyim Burhan Doğançay'ın vefatını büyük üzüntü ile duydum" dedi.
Ünlü ressam Doğançay'ın Türkiye'nin yetiştirdiği ve sanatıyla ülkeye hizmet eden usta bir isim olduğunu belirten Bakan Günay, şöyle devam etti:
"Birbirinden nadide çalışmalarıyla dünya çapında birçok ödüle layık görülen ve eserleri dünya müzelerinde sergilenen Burhan Doğançay, yaşamı boyunca ülkemizin ismini dünyaya duyuran çok değerli bir sanat temsilcimiz oldu. Ebedi yolculuğu şahsımı derinden etkileyen sevgili arkadaşım, dostum ve ağabeyime Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm sanat çevrelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum."
(PS-CC-Y)

16.01.2013 11:52:33 TSI

Editör: Wan Haber