Geçtiğimiz haftalarda oskar için aday olarak ismi gündemde yer alan Nuri bilge ceylanın filmi olan ve canndeste büyük ödül altın palmiye ile göğsümüzü kabartan kış uykusu aday listesinden elenmişti. Oskar bu kez öyle bir filmi listesine aldıki Türk sinemasının ünlü siması olan ilyas salmanın rol aldığı gürcistan filmi listede yer aldı ve bir kez daha güzel bir onur ile oskarlık yolunda iyi bir film gündemde


ABD Los Angeles'te düzenlenen oskar ödüllerinin bu kez 87. incisi düzenlenecektir ve aday listesine 9 yabancı filmin yer aldıığı kategoride nuri bilge ceylanın kış uykusu olması bekleniyor fakat adaylık listesinden elendi şimdi ise başk bir ismin bu listedeki filme oynaması ayrı bir heyecan kattı.  Filmde rol olan türk sinemasının usta ismi İlyas salman Corn Island adlı gürcistan filminde boy göstererek oskara aday listesindeki filmle boy gösterecek.


87'nci Oscar Ödülleri 22 Şubat 2015 Hollywood'taki Dolby Tiyatrosu'nda yapılacak törenle sahiplerini bulurken, 225 ülkede ve bölgede televizyondan canlı yayınlanacak.Oscar başvuruları, 1 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında yapılmıştı. Oscar'da yarışacak adaylar 5 Ocak'ta Los Angeles'taki Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda canlı olarak duyurulacak.

ilyas.jpg


Aday filmler

Oscar'da yarışacak 9 yabancı film ve yönetmenleri ise şu şekilde sıralandı:

Arjantin'den "Wild Tales" / Damián Szifrón
Estonya'dan "Tangerines" / Zaza Urushadze(Gürcü asıllı)
Gürcistan'dan "Corn Island" / George Ovashvili
Moritanya'dan "Timbuktu," / Abderrahmane Sissako
Hollanda "Accused," / Paula Van der Oest
Polonya'dan "Ida" / Pawel Pawlikowski
Rusya 'dan "Leviathan" / Andrey Zvyagintsev
İsveç'ten "Force Majeure" / Ruben Östlund
Venezuela'dan "The Liberator" / Alberto Arvelo

Editör: Wan Haber