İş adamı Fettah Tamince, paralel yapıya ilişkin açıklamalarda bulundu. "Gülen Grubu eğitim yolunda çalıştığı için destek verdim" diyen Tamince, Aralık 2013'te desteğinin bittiğini belirterek, "Gülen cemaatiyle ilişkimi tamamiyle bitirip işlerime konsantre oldum" şeklinde konuştu.

İşadamı Fettah Tamince, paralel yapıya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Tamince, 2013 Aralık ayından önce, Gülen grubuna destek verdiğini belirterek, "Eğitim yolunda çalıştığı için destek verdim. 2013 Aralık ayında desteğim bitti. Dershane sürecinde başlayan kırılma büyümesin diye girişimlerim oldu ama sonuç alamadım. 17 – 25 Aralık'tan itibaren Gülen cemaatiyle ilişkimi tamamiyle bitirip işlerime konsantre oldum" dedi.


Türkiye'nin önde gelen ve uluslararası alanda yatırımları olan işadamlarından Fettah Tamince, Karar.com'a yaptığı açıklamada paralel yapı ile bağlarını koparma sürecini şöyle anlattı:


"Dershane tartışmaları kırılma noktası"
"Bana göre kırılma olarak yorumlayabileceğim başlangıç noktası, dershane tartışmalarının alevlendiği dönemdir. O dönemde bunun daha büyük kırılmalara vesile olabileceğinden endişe etmemden dolayı, bu alevlenmenin daha da büyümeden söndürülmesi adına bazı girişimlerim olmuştur. Ancak gayretlerim malesef netice vermedi.


"17-25 Aralık iyi çalışılmış bir operasyondu"
17-25 Aralık operasyonları bana göre dersane alevlenmesinin geldiği son noktadır. Dersane tartışmasıyla ortaya çıkan ihtilaf, 17-25 Aralık operasyonlarıyla beraber toplumda çok büyük bir kırılmaya sebep olmuştur. Bu süreçte aralarında benim de yakından tanıdığım birçok işadamı, bürokrat ve siyasiye; bana göre iyi planlanmış ve çalışılmış bir operasyon yapılmıştır. Bu operasyonla da bu kişilere, ülkeyi kalkındırırken aynı zamanda yanlış yollar izledikleri imajı verilmek istenmiştir. Bu durum açıkcası beni de çok rahatsız etmiş ve endişelendirmiştir.


"Duruşumda değişiklik var"
Gelinen nokta gereği elbette benim duruşumda da değişiklik var. Doğrudur haklısınız, ben layık mıyım, değil miyim bilemem ama hasbelkader o dönemde Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan ile saygı çerçevesinde ilişkilerim oldu. Bu süreci de uzun yıllar başarıyla yürütebildiğimi söyleyebilirim.


"Bağlarımı 17 Aralık ile kopardım"
Ama 17-25 Aralık kırılımından sonra daha önce her türlü desteği verdiğim, maddi manevi birlikteliğimin olduğu cemaatle dersane süreciyle başlayan uzaklaşma durumum, söz konusu operasyon döneminde kopma noktasına gelmiştir. 17 – 25 Aralık'tan itibaren Gülen Cemaati'yle ilişkimi tamamiyle bitirip işlerime konsantre oldum.


Sayın Erdoğan ise gerek başbakanlığı gerek de cumhurbaşkanlığı döneminde yakinen tanıdığım, ülke ve dünya çapında birçok icraatına şahit olduğum, samimiyetini ve hasbiliğini sürekli gözlemlediğim, ülkemiz için çok büyük icraat ve fırsatlar yaratan bir liderdir. Elbette, saygı çerçevesinde kendilerini takip etmeye devam ettim."

Editör: Wan Haber