Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce ünlü turizimci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşmesi sonucu öldüğü ileri sürülen 2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede Bayer ve iki oğlu için, müebbet hapis cezası isteniyor.
Ünlü Manken Aslı Baş'ın ölümünün ardından ailesi, Ahmet Bayer'in öldürdüğünü iddia etmiş ve kriminal rapor istemişti. Rapor alınmış ve inceleme başlatılmıştı. Raporda "kadın düşmüyor atılıyor atılıyor" yazısı üzerine Bayer ve İki oğlu Bodrum adliyesine çağrılarak ifadeleri alınmış ve savcılık tarafından Ahmet Bayer'in Volkan ve Hakan isimli iki oğlunun tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.
Olayla ilgili 30 Ekim 2012 tarihinde yine aynı kuruluş tarafından hazırlanan 172 sayfalık ikinci bilirkişi raporunda da manken Baş'ın cinayete kurban gittiği belirtilmişti. Bodrum 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, 8 Kasım'da, Muğla Cezaevi'nde tutuklu bulunan Volkan Bayer hakkında yurt dışına çıkma yasağı koyulup, adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakan Bayer'in ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.
Bu olayların ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturmayı tamamlanarak 28 sayfalık iddianamede, Ahmet Bayer'in cinayete iştirak etmesi suçlamasından dolayı yargılanmamasına, oğulları Hakan ve Volkan Bayer ile birlikte 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi ile yargılanmaları istendi.
(EA-YHY-Y)

25.01.2013 19:13:07 TSI

Editör: Wan Haber