Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Alaplı Mollabey İlköğretim Okulunun kömürlüğünü yemekhaneye dönüştürdü.
Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından bir süre önce yapımı tamamlanan Alaplı Mollabey İlköğretim Okulunun yemekhanesi törenle hizmete açıldı.
Yaklaşık iki ay süren yemekhane Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran tarafından hizmete açıldı
İlkokulun yıllarca kömürlük olarak kullanılan deposunu yemekhaneye çeviren üniversiteli öğrenciler, Alaplı Mollabey İlkokulu'nun zemin katına çok modern bir yemekhane salonu yaptı. Üniversiteli gençler, güzel bir projeye imza atmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Projede emeği geçen öğrencilerden Ali Şahin, Rıdvan Açan, Emre Arık, Ceyhun Özdemir, Yasin Ayten ve Yunus Emre âtıl durumda olan okulun zemin katındaki kömürlük deposunu iki aylık çalışmanın ardından modern bir yemekhaneye çevirdiklerini belirttiler.
İki aylık bir çalışmanın ürünü olarak modern bir yemekhane yaptıklarını belirten Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Şahin, " arkadaşlarımızla konuşurken yapacağımızın güzel bir proje olmasını istedik. Daha önce kömür deposu olarak kullanılan zemin katın üzerinde bir proje hazırlayıp, bu yeri öğrencilerin ve okulun hizmetine kazandırabileceğimizi düşündük ve hemen kolları sıvayarak çalışmaya başladık. Yüksekliği ayarlayabilmek için önce kazı çalışmalarını gerçekleştirdik. Sonra pencere ve kapı girişleri açtık. Yaklaşık iki ay gibi bir zamanda altı arkadaşımızla çalışarak kömürlük deposunu şimdiki hale getirdik. Ortaya güzel bir eser çıkarttığımız için bizlerde çok mutlu olduk. Öğrencilerimize ve okulumuza hatıramız olsun" dedi.
Alaplı Meslek Yüksek Okul Müdürü. Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden ise, "Mollabey İlkokuluna ilk geldiğimizde buranın eski halini gördüğümde, kömürlüğün bu hale gelebileceğine pek ihtimal vermemiştim. Çünkü içeriye dahi girilmiyordu. Buranın bu hale gelmesinde başta kaymakamımız, belediye başkanımız ve diğer kuruluşlar öğrencilerimize çok büyük destekler verdiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Buranın yapımındaki tüm işçilik bizim öğrencilerimizin olması da bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Öğrencilerimiz projenin ameleliliğini de ustalığını da kendileri yaptılar. Çok güzel bir eser ortaya koyan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sene öğrencişlerimizin hazırladığı birçok projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde Alaplı Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. İlçemize daha çok güzellikler katabilmek için " ne yapabiliriz, Alaplı'yı nasıl güzelleştirebiliriz" adı altında projeler hazırlamayı düşünüyoruz. Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında proje hazırlamaya önümüzdeki dönemde devam edeceğiz. Ben başta öğretim görevlisi hocalarına ve projede emeği olan öğrencilerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, da yaptığı konuşmada, "Gençlerin doğru yönlendirilmesi işte bu emeği ve eseri ortaya çıkartmıştır. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelip Alaplı Molabey'de bir okulun ihtiyacı gideriyorlar. Bu öğrenciler bana ilk geldiklerinde Mollabey İlkokulundaki kömürlüğü yemekhaneye çevireceğiz" dedikleri zaman, bir üniversite gençliğinin altından kalkabileceği bir sorumluluk olarak göremediğimden biraz umutsuzca, yeter ki yapın destek veririm dediğimde gerçekten umutlu değildim. Bu gün bu mekanı görünce insan gerçekten gurur duyuyor, tebrik ediyorum hepsini. Büyük uğraşlardan sonra bir eser meydana çıkartmışlar ve geleceğin umutlarına burayı hediye etmişler. Ben öncelikle duyarlı genç kelimesine yakışan tavırları ve davranışlarından dolayı irfan sahibi gençlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel örnek oldular, bizi de utandırdılar. Yapamazlar olamaz dediğim o noktada, mükemmel bir eser ortaya çıkartarak bizleri de utandırdınız. Ama bizim bundan sonraki ümitlerimizde artırdınız. Tüm minik öğrencilerimiz ve Alaplı'mız adına teşekkür ediyorum" dedi.
Yemekhanenin açılışından sonra velilerin hazırladığı yiyecekler davetlilere ikram edildi.
(HH-SA)

20.02.2013 18:24:13 TSI

Editör: Wan Haber