Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) TurkMSIC Topluluğu'nun düzenlediği organ bağışı etkinliğinde 200 kişi organ bağışında bulundu.
Adnan Menderes Üniversitesi TurkMSIC Topluluğu etkinlik sorumluları Can Akçalı ve Bahadır Çakır öncülüğünde Aydın'daki bir alışveriş merkezinde "TurkMSIC Adnan Menderes Yerel Kurulu Organ Bağışı" etkinliği gerçekleştirildi.
Sergilenen konuyla ilgili haberleri, karikatürleri ve bilgilendirici yazıları oluşturdukları panoda etkinlik süresince sergileyerek daha fazla kişiyi bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirten ADÜ TurkMSIC Topluluğu üyeleri, organ bağışı hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla açtıkları stantta anket çalışması yaparak bilinmeyen konuları tespit etti. Tespit edilen noktalarda halkı bilgilendirerek ve merak edilen soruları yanıltarak gerçekleştirdikleri bilgilendirme çalışmasının ardından, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların organ bağışı senetlerini doldurarak, vatandaşlara organ bağışı kartı ve organ bağışı sembolü olan yeşil kurdelelerini teslim edildi.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kurt ile Organ Nakli Hemşiresi Dilek Göra öncülüğünde "Organ Bağışı ve Nakli Eğitimi" konusunda eğitim aldıklarını kaydeden TurkMSIC Topluluğu etkinlik sorumlusu Can Akçalı, yaklaşık 600 kişinin anket uygulamasına katıldığını söyledi. Yaklaşık 200 kişinin de organ bağışında bulunduğunu vurgulayan Akçalı, "Buradaki amacımız organ bağışıyla ilgili toplum bilincini oluşturmak, ön yargıları yıkmak, organlarını bağışlamak isteyip de bağışlayamayanlara fırsat oluşturmaktır" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

21.01.2013 11:17:53 TSI

Editör: Wan Haber