Heyecanla beklenen LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler bu sefer de üniversite kayıtları telaşına girdi. İstanbul Üniversitesi'nde eğitim görme hakkı elde eden öğrenciler, kayıtlarını yaptırmak için ilk günden üniversiteye akın etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen birçok öğrenci, İstanbul Üniversitesi çatısı altında buluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren üniversiteye gelen öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

İlk kez üniversiteli olacak olmanın heyecanını yaşayan ve kayıt sırası bekleyenler, “Ortam nasıl olacak. Derslerin zorluk derecesi, bunları merak ediyoruz. Ama buraya kadar nasıl geldiysek bundan sonrada yola devam edeceğiz. 12 yıldır okuyoruz. Üniversitede güzel bir eğitim alarak bunu taçlandıracağız” dedi.


OKUYACAĞI KAMPÜSÜ İL KEZ GÖREN ÖĞRENCİLER HEYECANLANDI
Kayıtlarını yaparak rahat bir nefes alan öğrenciler ise, “Kayıtlarımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra okumaya devam edeceğiz. Kayıt öncesi bir heyecan vardı ama kayıt olunca rahatladık, heyecan da kalmadı. Ama üniversite öğrencisi olmak hem heyecan hem de gurur verici bir durum” diye konuştu.
Ailesi ile kaydını yaptırmaya gelen ve oldukça heyecanlı olduğu görülen bir öğrenci, “Kampüsüme ilk kez geliyorum. Bu benim için heyecan verici. Hukuk fakültesini kazandım. Kaydımı yaptırmaya geldim. İyi bir avukat olarak ülkeme faydalı bir birey olmak istiyorum” dedi.


REKTÖR AK, ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU
Kayıtlar sırasında üniversitede denetlemelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, ailelerle de yakından ilgilendi. Ailelerin heyecanına ortak olan Ak, öğrencilere de yeni eğitim hayatlarında başarılar diledi.

İstanbul üniversitesinin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rektör Ak, “Bizim ön lisans olarak 58 programımız, lisans olarak da 163 programımız var. Bu programlara 32 bin öğrenci yerleşti. Kontenjanlarımızı doldurduk. Bundan dolayı da hem öğrencilerimize hem de ailelerine üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz. Kazanan öğrencilerimizin mutlu olacakları bir başlangıç yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

“Yeni bir kuruma başlangıç yapmak insanlarda doğan bir heyecan yapıyor” diyen Ak, “Biz bu heyecanın bir kaosa dönüşmemesi için haftalardır bunun tedbirlerini alıyoruz. Ülkemizin teknolojik alanda gelişmesi ile doğru orantılı olarak da kayıtlarımız e-devlet üzerinden de alınıyor. Önemli bir grup kayıtlarını oradan yaptırdı. Kurumlarımıza doğrudan gelerek kayıt yaptırmak isteyen yeni öğrencilerimize de hizmet vermek için gerekli hazırlıkları yaptık. Tüm birimlerimizde kayıt döneminin kolay geçmesi için gereken önlemleri aldık” dedi.

Öte yandan, üniversitelere kayıtlar 7 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. Adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-devlet üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba gününe kadar kadar kayıt yaptırabilecek. 

Editör: Wan Haber