Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Malatya İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Voleybol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakaları sona erdi.
Müsabakalar sonucunda bayanlarda Erzincan Üniversitesi, erkeklerde ise Giresun Üniversitesi 1. Lige çıktı.
Bayanlarda finalde Erzincan Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi karşılaştı. Rakibine set vermeyen Erzincan Üniversitesi, grubu birinci tamamlayarak, 1. Lige çıktı. Bayanlarda 3'ncülük-4'ncülük maçında Cumhuriyet Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi karşı karşıya geldi. Rakibine 1 set veren İnönü Üniversitesi, müsabakayı 3-1 kazanarak, grubu üçüncü tamamladı. Bayanlarda, sıralama şöyle oluştu: "1-Erzincan Üniversitesi, 2-Dicle Üniversitesi, 3-İnönü Üniversitesi."
Erkeklerde ise finalde Giresun Üniversitesi ile Erzincan Üniversitesi kıyasıya bir mücadele verdi. Erzincan Üniversitesi karşılaşmanın ilk setini kazansa da, hemen toparlanan Giresun Üniversitesi rakibini 3-1 yenerek, 1. Lige çıktı. Erkeklerde 3'ncülük-4'ncülük maçında ise Cumhuriyet Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi karşılaştı. Rakibine set vermeyen Bayburt Üniversitesi, grubu üçüncü tamamladı. Erkeklerde sıralama şöyle oluştu: "1-Giresun Üniversitesi, 2-Erzincan Üniversitesi, 3-Bayburt Üniversitesi."
Müsabakaların ardından grup müsabakalarında dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi.
(FD-ÖK-Y)

09.12.2012 14:17:07 TSI

Editör: Wan Haber