Erdemli Yüksekokullar Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu tarafından "Fotoğraf Sergisi ve Limonata Şenliği" etkinliği düzenlendi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Erdemli Meslek Yüksekokulu öğrencileri fotoğraf sergisi ve yarışmasına 41 fotoğrafla katıldı.
Yarışmada Akın Özsoy'un "Umuda Uzan" adlı fotoğrafı birinci, Ceyhun Deniz'in "Bekleyiş" adlı fotoğrafı ikinci, Çiğdem Alaz'ın "Tutulma" adlı fotoğrafı üçüncü olurken, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) Müdürü Doç. Dr. Hüseyin M. Yüceol, öğrenci topluluğuna teşekkür ederek, "Bu yıl fotoğraf sergisi ve yarışmasının ikincisi düzenlendi. Bilindiği gibi her yörenin her bölgenin kendine özgü kültürel ve ekonomik değerleri vardır. Erdemli içinde limon çok önemli. Dolayısıyla hem fotoğraf yarışması, hem de limonata şenliği bu değerlere dikkat çekmek adına güzel bir etkinlik oldu. Fotoğrafları ile sergiye katkıda bulunanlara ve sergimizi gezmeye gelen bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Topluluk danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Kalender Özcan Atılgan da, öğrenci topluluğunun misyonunun öğrencileri aktif hale getirilmesi olduğunu belirterek, fotoğraf sergisi ve limonata şenliğini hem öğrencilere hem de yüksekokulun bulunduğu Erdemli'ye katkı sağlaması açısından son derece önemli bulduklarını kaydetti.
Yüksekokullar Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu adına konuşan Ceyhun Deniz ise fotoğraf sergisi ve yarışmasının yanında, yöresel ögelere de dikkat çekmek adına bu yılki etkinliğe limonata şenliğini de eklediklerini belirtti.
Fotoğraf sergisinin yanı sıra ziyaretçilere ikram edilen limonata da büyük ilgi gördü.
(OKİ-Y)

12.02.2013 11:17:17 TSI

Editör: Wan Haber