Selçuk Üniversitesi (SÜ), üniversite-sanayi işbirliğinde örnek olacak bir hamle daha gerçekleştirdi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı Başkanı Rahim Özkaymak arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite, sanayi bölgesindeki vakfa ait uygulama merkezini eğitim, araştırma, uygulama ve endüstriyel faaliyetleri yürütmek amacıyla 15 yıllığına devraldı. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tesisin 10 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu öğrenildi. Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve akademik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde uygulama merkezinde yapılacak olan tüm faaliyetler Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülecek. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "erek meslek yüksekokullarına, gerekse meslek liselerine bu alanda uygulamalı eğitim verilecek. Özellikle belediyeler, İŞKUR, odalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağız. Sanayi kuruluşlarımızda çalışanlara eğitim vererek, üniversite olarak ortak bir takım projeler üretilmesi noktasında beraber hareket edeceğiz. Ayrıca bu tesis bünyesinde oluşturulacak kalibrasyon merkezi ile TÜBİTAK projelerinin hazırlanması ve sanayinin ihtiyacı olan doğru cihazların alımı ve kullanıma sunulmasına katkı sağlayacağız" dedi.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM
Üniversite-sanayi işbirliğini her zaman önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Protokol, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek açısından önemli bir adım. Attığımız imzayla bu uygulama biriminin üniversitemiz Teknoloji Fakültesi tarafından kullanıma açılmasını önemli bir gelişme olarak görüyorum. Gerek üniversitemiz, gerekse Konya sanayisi için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Konya Ticaret Odası Vakfı Başkanı sayın Rahim Özkaymak olmak üzere tüm vakıf yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Rahim Özkaymak ise, projenin hem Selçuk Üniversitesi, hem de Konya sanayisinin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.
(İHA-FM-Y)

03.01.2013 11:53:30 TSI

Editör: Wan Haber