Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi önünde bulunan yeraltı çöp konteynırında meydana gelen patlamaya metan gazının sebep olduğu tahmin ediliyor.
Edinilen bilgilere göre, Beyazıt Laleli'de bulunan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yanındaki çöp konteynırında saat 15.50'de bir patlama meydana geldi. Patlama, kağıt toplayan bir gencin konteynırı karıştırdığı sırada meydana geldi. Olayda yaralanan 23 yaşındaki Kasım Şahin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bomba uzmanı ekipler de inceleme yaptı. Özel bir çöp toplama aracı ile konteynır yerinden çıkartıldı. Konteynır içerisinde bulunan çöpler, polisin incelemesi için kaldırıma boşaltıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları, kaldırıma dökülen çöpler içerisinde inceleme yaptı.
Patlamanın ardından olay yerine gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeraltı çöp konteynırlarının ilçede uzun süredir kullanıldığına dikkat çekerek, "Bu çöpleri yoğun trafikten dolayı sık sık boşaltamıyoruz. Ancak ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyoruz. Arkadaşların incelemesi devam ediyor ama yeraltı konteynırının altında sıkışan metan gazından oluşmuş bir patlama olabileceği üzerinde duruluyor. Çalışmalar yine de devam ediyor. Çöp konteynırı boşaltılıyor. Emniyet ekipleri inceliyor. Detaylı çalışmalar yapılacak. Can kaybının olmaması sevindirici. Bir yaralımız var" dedi.
Çöp toplayan gencin ağzında sigara ile konteynırı karıştırdığı iddia edildi. Görgü tanıkları, patlamanın büyük bir gürültü ile gerçekleştiğini belirterek, "Patlama birden meydana geldi. Bir vatandaşın üzerine alev sıçradığını gördük" ifadelerini kullandı.
(MA-ÖFA-CC-Y)

11.02.2013 17:46:58 TSI

Editör: Wan Haber