2012-2013 öğretim yılı başında Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin, "Kamusal Akıl Stüdyosu" adlı derste Altındağ Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmanın ilk bölümü tamamlandı. Bir dönem boyunca Altındağ Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde incelemelerde bulunan öğrenciler, çalışmalarının sonuçlarını projenin ortaklarıyla paylaştı.
Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Saim Parlak, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Bircan, projenin yürütücüsü Yrd. Doç. Zafer Şahin ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin tümünün katıldığı Atılım Üniversitesi'ndeki toplantıda, Altındağ Belediyesi'nde yapılan incelemeler, rapor olarak katılımcılara sunuldu.
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Saim Parlak, projenin emek isteyen bir süreç olduğunu hatırlatarak, bu ders kapsamında çalışan tüm öğrencilere teşekkür etti.
Proje kapsamında, kurumsal gelişim için ortak projeler oluşturmak isteğiyle ders kapsamında gruplara ayrılan öğrenciler, "Altındağ Belediyesi'nin mekansal ve coğrafi yapısının yerel hizmet sunumuyla ilişkisi, Altındağ Belediyesi sınırları içinde nüfus ve demografik yapı, siyasi yapısı ve karar verme süreçleri, bürokratik yapısı, Altındağ Belediyesi'nde hizmet sunum biçimleri, hizmet memnuniyeti, Altındağ Belediyesi'nin teknolojik altyapısı" gibi konu başlıklarında sunum yaptılar. Çalışma sürecinde tüm birimlerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu ve personelin çok destek olduğunu belirten öğrenciler, Altındağ Belediyesi'ne teşekkür etti.
Bir dönem boyunca araştırma ve inceleme yapan öğrenciler, ikinci döneminde ise incelemelerden edindikleri bilgiler ışığında hazırladıkları projeleri Altındağ Belediyesi ile paylaşacak.
(BK-ÖK-Y)

16.01.2013 11:07:06 TSI

Editör: Wan Haber