Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli Üniversitesi'nde son dönemlerde yaşanan eylemlerle ilgili şafak baskını düzenledi. Baskında 12 öğrenci gözaltına alınırken, arkadaşları ise 2013'ün ilk eylemini gerçekleştirdi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde Kocaeli Üniversitesi'nde çıkan kavgalarda yer alan ve düzenlenen birçok eylemde özel güvenlik görevlileri ve polisle karşı karşıya gelen öğrencilerin adreslerine baskın düzenledi. İzmit ve Körfez ilçelerinde Baran Ç., Nizamettin A., Hakan B, Mehdi A., Kazım A., Muhammed A., Oktay Y., Ahmet N., Yankı S., Fatih D., Hüseyin K. ve Cankurt Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere terörle mücadele şube müdürlüğüne götürülürken, olayla ilgili iki kişinin de polis tarafından arandığı belirtildi.
Kocaeli polisinin düzenlediği şafak baskınının ardından yaşanan gözaltılar nedeniyle, gözaltına alınan öğrencilerin arkadaşları İzmit Sabri Yalım Parkı'nda eylem düzenledi. Sabri Yalım Parkı'nda toplanan 50 kişi, arkadaşlarının gözaltına alınmalarını protesto ederken, eylemciler arkadaşlarının serbest bırakılana kadar eylem yapacaklarını belirtti. Gruba Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya da destek verirken, grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Grup bu eylemle, 2013 yılının ilk eylemini gerçekleştirmiş oldu.
(UU-HO-Y)

01.01.2013 14:43:33 TSI

Editör: Wan Haber